Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ha kevés az időnk, jöhet a konyhakész töltött tészta, de egy kis plusz csavarral!

Paradicsommártásban sült tortellini
2017. szeptember 12.

Ha kevés a rendelkezésünkre álló idő, szívesen nyúlunk konyhakész, töltött friss tésztákhoz. Ezzel nincs is semmi baj, viszont ha teszünk egy kis plusz csavart hozzá, sokkal különlegesebb lesz a végeredmény. Jelen esetben a kifőtt tortellinik jó kis paradicsomos mártásba, aztán pedig a sütőbe kerültek. Isteni finom lett!

 

Hozzávalók

4 személyre
  • 50 dkg konyhakész tortellini (sonkás és gombás vegyesen)

  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg aprított paradicsom (konzerv)
  • só, őrölt fekete bors
  • 4 kis ág kakukkfű
  • 1 marék bazsalikomlevél + a díszítéshez
  • 5 dkg parmezán sajt
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • 20 dkg mozzarella sajt

Elkészítés

sulttortellini1

A tortelliniket lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük úgy, hogy a csomagoláson szereplő főzési időtartamot 3-4 perccel lerövidítjük. Mikor elkészült, leszűrjük.

Közben egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a megtisztított, finomra vágott vörös- és fokhagymát párolni kezdjük rajta. Felöntjük az aprított paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleit. Felforraljuk, majd lassú tűzön puhára főzzük. Végül hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot és a lereszelt parmezánt.

A kifőtt tortelliniket vajjal kikent, közepes méretű sütőtálba helyezzük, majd összeforgatjuk a paradicsommártással. A tetejére morzsoljuk a lecsepegtetett mozzarellát.

180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, a sütés végén a sajtot kissé meggrillezzük. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Reggelire, tízóraira vagy uzsonnára.. mindegy, csak süssük meg: Fahéjas-áfonyás Hot Cross Buns

Reggelire, tízóraira vagy uzsonnára.. mindegy, csak süssük meg: Fahéjas-áfonyás Hot Cross Buns

Ez a helyes zsemle az angolok tradicionális húsvéti, azaz pontosabban nagypénteki süteménye. A tengerentúlon azonban szeptember 11-én (is) megemlékeznek róla, ezért itt a kitűnő alkalom, hogy ne csak évente egyszer, húsvétkor készítsétek el!
Pihe-puha pizzás csigatészta, sok és sokféle sajttal megtöltve

Pihe-puha pizzás csigatészta, sok és sokféle sajttal megtöltve

Tudtátok, hogy Amerikában a sajtos pizzának külön emléknapja van? Ennek örömére sütöttem is egy finomságot, kicsit csavarva az eredeti recepteken. A tészta nem klasszikus pizzatészta, viszont pihe-puha csigákat készíthettek belőle. Sajtokból pedig minél többféle, annál jobb, mehet bele minden, a hűtő mélyén lapuló sajtmaradék!

Napi ajánlatunk

Top videók

Őszi rumos pohárdesszert

Amerikában a héten rumpuncs ünnepnapot tartanak. Innen jutott eszembe az ötlet, hogy a klasszikus rumpuncs ízeket őszi gyümölcsökkel kombinálva alkossak egy nagyon egyszerű, de annál finomabb desszertet.