Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyors vega Pizza Calzone

2016. december 21.

Hozzávalók

  • pizza tészta, előre elkészítve
  • 500 g édes, színes paprika
  • 1 üveg fűszeres paradicsom szósz
  • 5 újhagyma vagy mogyoróhagyma
  • só ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csésze bébispenót vékonyra szeletelve
  • 225g reszelt mozzarella

Elkészítés

  1. Készítsünk elő 4 tésztagolyót, amiből a 4 calzonet fogjuk készíteni.
  2. Mossuk meg, és vágjuk vékony szeletre a paprikákat, a szárát és a magházat dobjuk ki. Adjunk hozzá egy evőkanál olíva olajat, egy csipet só, és keverjük össze.
  3. Közepes lángon kezdjünk el melegíteni egy nagy serpenyőt, és pároljuk meg benne a paprikákat és a hagymát, amíg egy egész picit megkapja. Tegyük át egy tálba, és keverjük össze a spenóttal, majd felhasználásig tegyük félre.
  4. Lisztezett felületen nyújtsunk köröket a pizza tésztából, de már ne gyúrjuk.
  5. Villával néhányszor szurkáljuk meg a tésztát.
  6. Kenjük meg a tészták egyik felét paradicsom szósszal, szórjunk rá egy kis mozzarellát, és egy adagot a paprikás-hagymás keverékből. Jöhet még egy kis sajt, majd hajtsuk rá a tészta másik felét, hogy egy zsebet kapjunk.
  7. Az illeszkedő széleknél hajtsuk vissza egy kicsit az alsó réteget a felsőre, hogy jól lezárjuk.
  8. Melegítsük elő a grillsütőt, majd tegyük a zsebeket az előmelegített sütőbe. Süssük mindkét oldalát néhány percig, amíg kezd megpirulni. Majd fordítsuk meg újra, egészen addig folytatva ezt a folyamatot, amíg teljesen el nem készül. Fogyasztás előtt hagyjuk hűlni.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Taco-s pizza tekercs

Taco-s pizza tekercs

Kifejezetten vendégváró falatok
Zellerpizza

Zellerpizza

"Amellett, hogy nagyon egészséges, hagyományos társainál jóval kevesebb kalóriát tartalmaz"
Pizzás csiga

Pizzás csiga

Vendégváró falatkák, sőt egy házi gyerekzsúrra is ideális

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!