Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyors sertés grillkolbász marinált lilahagymával

Adásban volt: 2017. június 9.
A recepthez tartozó videó

Hozzávalók

4 személyre
  • 50 dkg sertésdagadó vagy lapocka
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 1 ek pirospaprika
  • csípős ajvár
  • 4 db császárzsemle
  • A marinált hagymához:
  • 3 fej lilahagyma
  • 1 csillagánizs
  • 1 dl fehérborecet
  • 1 ek cukor
  • só, bors

Elkészítés

1. A húst megtisztítjuk, majd nagyobb csíkokra vágjuk. A szalonnával együtt egy tálba tesszük, ízesítjük sóval, pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát és a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, egybeforgatjuk, majd az egészet ledaráljuk. Ha szükséges még fűszerezzük és hűtőben min.20 percig pihentetjük.

2. A lilahagymát felcsíkozzuk, majd marináljuk, azaz egy lábasba vizet töltünk, beletesszük a csillagánizst, sót, borsot, a fehérborecetet és a cukrot. Ezt felforraljuk, majd ráöntjük a lilahagymára és állni hagyjuk.

3. A darált húsból olajos kézzel hengereket vagy téglalapokat formálunk és egy grill serpenyőben megsütjük őket.

4. A zsemléket megpirítjuk, ízlés szerint ajvárral vagy dijoni mustárral megkenjük, ráhalmozzuk a lilahagymát, majd a grill kolbászokat, rátesszük a zsemle tetejét. Megszórjuk friss petrezselyemmel és tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Konfitált sertéscsülök roppanós párolt káposztával és burgonyával

Konfitált sertéscsülök roppanós párolt káposztával és burgonyával

Ferencz Gábor az Aria Hotel Budapest séfje egy igazi pasis fogás receptjét osztja meg velünk: omlós sertéscsülök roppanós káposztával.
Sertéskaraj almaszósszal, francia módra

Sertéskaraj almaszósszal, francia módra

A csont nélküli sertéskaraj mogyoróhagymával, almával, almaborral és tejszínnel úgy ahogy van, tökéletes!
Bőrös sertéskaraj sült burgonyával

Bőrös sertéskaraj sült burgonyával

Pataky Péter most megmutatja lépésről lépésre, hogyan készül a ropogós, bőrös karaj.

Napi ajánlatunk

Ha mindenképpen sütnöd kell, akkor süsd ezt!

Ha mindenképpen sütnöd kell, akkor süsd ezt!

"Nem torta, de bele lehet szúrni egy gyertyát, és nagyon finom, ráadásul bármilyen idénygyümölccsel működik,"
Hagyományos technológiával készült az idei Szent István-napi kenyér

Hagyományos technológiával készült az idei Szent István-napi kenyér

A Szent István-napi kenyér a Kurdi Family Pék Kft. Görböc kenyere lett az idén, amely hagyományos technológiával készült adalék nélkül - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
Ajándék a vörösbor ünnepnapjára: Szilvafagyi Pinot Noir-ral

Ajándék a vörösbor ünnepnapjára: Szilvafagyi Pinot Noir-ral

Egy pohár vörösbor finom sajtokkal és egy kis friss bagettel egyszerűen tökéletes. Azonban ha kipróbálnátok valami mást, adjátok bátran szilvához.

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!