Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyors sertés grillkolbász marinált lilahagymával

Adásban volt: 2017. június 9.
A recepthez tartozó videó
2017. június 9.

Hozzávalók

4 személyre
  • 50 dkg sertésdagadó vagy lapocka
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 1 ek pirospaprika
  • csípős ajvár
  • 4 db császárzsemle
  • A marinált hagymához:
  • 3 fej lilahagyma
  • 1 csillagánizs
  • 1 dl fehérborecet
  • 1 ek cukor
  • só, bors

Elkészítés

1. A húst megtisztítjuk, majd nagyobb csíkokra vágjuk. A szalonnával együtt egy tálba tesszük, ízesítjük sóval, pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát és a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, egybeforgatjuk, majd az egészet ledaráljuk. Ha szükséges még fűszerezzük és hűtőben min.20 percig pihentetjük.

2. A lilahagymát felcsíkozzuk, majd marináljuk, azaz egy lábasba vizet töltünk, beletesszük a csillagánizst, sót, borsot, a fehérborecetet és a cukrot. Ezt felforraljuk, majd ráöntjük a lilahagymára és állni hagyjuk.

3. A darált húsból olajos kézzel hengereket vagy téglalapokat formálunk és egy grill serpenyőben megsütjük őket.

4. A zsemléket megpirítjuk, ízlés szerint ajvárral vagy dijoni mustárral megkenjük, ráhalmozzuk a lilahagymát, majd a grill kolbászokat, rátesszük a zsemle tetejét. Megszórjuk friss petrezselyemmel és tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Konfitált sertéscsülök roppanós párolt káposztával és burgonyával

Konfitált sertéscsülök roppanós párolt káposztával és burgonyával

Ferencz Gábor az Aria Hotel Budapest séfje egy igazi pasis fogás receptjét osztja meg velünk: omlós sertéscsülök roppanós káposztával.
Sertéskaraj almaszósszal, francia módra

Sertéskaraj almaszósszal, francia módra

A csont nélküli sertéskaraj mogyoróhagymával, almával, almaborral és tejszínnel úgy ahogy van, tökéletes!
Bőrös sertéskaraj sült burgonyával

Bőrös sertéskaraj sült burgonyával

Pataky Péter most megmutatja lépésről lépésre, hogyan készül a ropogós, bőrös karaj.

Napi ajánlatunk

Top videók

Ez a sütemény csak úgy roskadozik a gyümölcsös máktölteléktől! Zárjuk pitébe az ősz ízeit, a szilvát és a fahéjat!

A süti kapott egy finom, túrós tetőt is, hogy még könnyedebb és ellenállhatatlanabb legyen. Mákos-szilvás pite túrótetővel

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!