Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyors sertés grillkolbász marinált lilahagymával

Adásban volt: 2017. June 9.
A recepthez tartozó videó
2017. June 9.

Hozzávalók

4 személyre
  • 50 dkg sertésdagadó vagy lapocka
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 1 ek pirospaprika
  • csípős ajvár
  • 4 db császárzsemle
  • A marinált hagymához:
  • 3 fej lilahagyma
  • 1 csillagánizs
  • 1 dl fehérborecet
  • 1 ek cukor
  • só, bors

Elkészítés

1. A húst megtisztítjuk, majd nagyobb csíkokra vágjuk. A szalonnával együtt egy tálba tesszük, ízesítjük sóval, pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát és a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, egybeforgatjuk, majd az egészet ledaráljuk. Ha szükséges még fűszerezzük és hűtőben min.20 percig pihentetjük.

2. A lilahagymát felcsíkozzuk, majd marináljuk, azaz egy lábasba vizet töltünk, beletesszük a csillagánizst, sót, borsot, a fehérborecetet és a cukrot. Ezt felforraljuk, majd ráöntjük a lilahagymára és állni hagyjuk.

3. A darált húsból olajos kézzel hengereket vagy téglalapokat formálunk és egy grill serpenyőben megsütjük őket.

4. A zsemléket megpirítjuk, ízlés szerint ajvárral vagy dijoni mustárral megkenjük, ráhalmozzuk a lilahagymát, majd a grill kolbászokat, rátesszük a zsemle tetejét. Megszórjuk friss petrezselyemmel és tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!