Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Gyors Pad-Thai

2017. January 18.

Hozzávalók

2 személyre
  • 125g rizstészta
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 piros chilipaprika, apróra vágva
  • 4 újhagyma, apróra vágva
  • olaj a sütéshez
  • 150g nagy, nyers garnélarák
  • 1 tojás, felverve
  • 2 evőkanál édes chiliszósz
  • 2 evőkanál halszósz
  • 2 evőkaál citromlé
  • 2 evőkanál pirított földimogyoró, összetörve
  • egy marék korianderlevél a tálaláshoz

Elkészítés

1. A rizstésztát öntsük fel forrásban lévő vízzel, és lefedve hagyjuk addig állni, amíg a tészta megpuhul, majd szűrjük le.

2. 2 perc alatt pirítsuk meg a fokhagymát, az újhagymát és a chilipaprikát egy kis olajon egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a rákot, és süssük további 2 percig, amíg rózsaszín nem lesz.

3. Adjuk hozzá a tojást, gyorsan keverjük meg, finoman pirítsuk rá, majd dobjuk hozzá a tésztát, a szószokat és a citromlevet. Keverjük meg, és melegítsük össze.

4. Osszuk el két tányér között, és szórjuk meg mogyoróval és korianderlevéllel.

 

Forrás: olivemagazine.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!