Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyors, olcsó, és egy rozéfröccsel tökéletes vacsora

Brindzás rakott puliszka
2017. május 18.

Ez az az étel, ami télen és nyáron egyaránt jól esik. Télen forrón, nyáron behűtve, egy finom rozéfröccsel tálalva. A konyhában nem igényel sok teendőt, gyorsan bekerülnek a rétegek a tálba, aztán a sütő már elvégzi helyettünk a további munkát.

Hozzávalók

4 személyre
  • 3 dl tej
  • 20 dkg kukoricadara
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • só, őrölt fekete bors
  • 20 dkg brindza
  • 15 dkg félzsíros túró
  • 1 nagy tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 15 dkg kockázott bacon
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 gömb mozzarella

Elkészítés

A tejet 3 dl vízzel felforraljuk egy nagy lábasban. Mikor forr, hozzászórjuk a kukoricadarát, beleöntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.

rakottpuliszka1

A brindzát kikeverjük az áttört túróval, az elhabart egész tojással, a tejföllel, a kockázott baconnel és az aprított lila hagymával. Ízlés szerint kevés sóval, borssal fűszerezzük.

A kukoricamassza felét kivajazott hőálló tálba simítjuk. Rákenjük a brindzás tölteléket, majd befedjük a maradék puliszkával. Rámorzsoljuk a mozzarellát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

 

 

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Íme szuper családi ebéd ajánlatunk hétvégére

Íme szuper családi ebéd ajánlatunk hétvégére

Ne csak főzelékbe tedd! Vajbabos-kolbászos rakott tészta

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!