Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Villámgyors húsos-sajtos quesadilla

Tortillalapot mindig tartok otthon, igazi életmentő, ha kevés az idő összedobni egy gyors ebédet vagy vacsorát.

Háromszögekre vágva, meggrillezve, olvasztott sajttal a tetején fogyaszthatjátok főzelékekhez, feltekerhetitek, megtölthetitek félbehajtva, egyszóval a pikk-pakk fogások egyik aduásza.

 

Hozzávalók

6 kisebb vagy négy nagyobb tortillához
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg hámozott paradicsom (konzerv, szezonban friss)
  • 15 dkg csemegekukorica (konzerv)
  • só, őrölt fekete bors, morzsolt kakukkfű
  • 10 dkg trappista sajt + a tálaláshoz
  • 4-6 tortillalap
  • újhagyma zöldje a tálaláshoz

Elkészítés

1. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát megdinszteljük rajta. Rádobjuk a darált húst, kevergetve, erős lángon fehéredésig pirítjuk.

2. Felöntjük a paradicsommal, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a hús megpuhul és sűrű ragut kapunk.

quesadilla1

3. A trappista sajtot lereszeljük.

4. A tortillalapokat egyesével forró, zsiradékmentes grillserpenyőben kissé átmelegítjük. Egyik felére kanalazunk a raguból, elsimítjuk, megszórjuk sajttal, majd ráhajtjuk a tortillalap másik felét. 1-2 percet sütjük. Hasonlóan járunk el a többi tortillalappal is.

5. Kevés reszelt sajttal megszórva, újhagyma zöldjével díszítve tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mogyoróvajas-banános quesadilla

Mogyoróvajas-banános quesadilla

Nem muszáj, hogy palacsinta vagy goffri legyen az alap...
Csípős babos tortilla

Csípős babos tortilla

Ha váratlan vendégek érkeznek hozzám, és gyorsan kell valami finomat prezentálni...
Az egyik legfinomabb vendégváró fogás -  egy picit újragondolva

Az egyik legfinomabb vendégváró fogás - egy picit újragondolva

Szép, francia, könnyű és finom. Persze, hogy quiche!

Napi ajánlatunk

Csokis-céklás palacsinta

Csokis-céklás palacsinta

Gyömbérkrémmel és málnával
Túrós amerikai palacsinta

Túrós amerikai palacsinta

Nemcsak édes, hanem sós változatban is elkészíthetjük! Csigó Zita receptje

Top videók

Így készítsünk egyszerű, de látványos farsangi álarcot

Két nagyszerű ötlet egy kétperces videóban