Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyöngytyúkmell zellertextúrákkal

Adásban volt: 2016. December 6.
A recepthez tartozó videó
2016. December 6.

Hozzávalók

  • 2 db bőrös gyöngytyúkmell
  • 2 db zellergumó
  • 20 dkg szárzeller
  • 2 szál újhagyma
  • 1 db citrom leve
  • 15 dkg vaj
  • extraszűz-olívaolaj
  • 50 dkg póréhagyma
  • 5 dl étolaj
  • 2 ek. méz
  • 1 dl kókusztej

Elkészítés

1. A zellerpüréhez megtisztítjuk a zellergumót, felkockázzuk, majd olívaolajon megpirítjuk. Amint karamellizálódott, megsózzuk, majd mézet és vajat adunk hozzá, és fedő alatt megpuhítjuk. Hozzáadunk egy kevés kókusztejet, és összeturmixoljuk. Ezzel elkészült a zellerpüré.

2. A zellerchips-hez a maradék zellergumót késsel vagy hámozóval nagyon vékony szeletekre vágjuk, és bő napraforgóolajba dobjuk, megvárjuk, amíg kisül belőle a nedvesség, és ropogósra sütjük. Papírtörlővel leitathatjuk a felesleges olajat.

3. A zellerszár-salátához felvágjuk a szárzellert és az újhagymát, majd belefacsarjuk egy citrom levét. Csipet sóval ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal, majd hozzáadunk egy kevés mézet.

4. A csirkehúst megsózzuk, majd forró olajon ropogósra sütjük a bőrös felét. Amikor megfordítottuk, egy kocka vajat, egy ág kakukkfüvet, és egy gerezd fokhagymát dobunk a serpenyőbe. Sütés közben a habzó vajjal locsolgatjuk a húst.

5. Tálaláskor a tényér közepére simítunk egy adag zellerpürét, a közepére halmozzuk a zellerszár-salátát, majd rátesszük a bőrén sült gyöngytyúkmellett, és körberakjuk zellerchips-szel.   

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!