Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyöngybab krémleves marinált lazaccal

Adásban volt: 2017. május 18.
A recepthez tartozó videó

Hozzávalók

6 személyre
  • 50 dkg gyöngybab
  • 2 vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 szárzeller
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 édeskömény
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 liter alaplé
  • olívaolaj
  • 1 ek fehérborecet
  • só, bors
  • A marinált lazachoz:
  • 40 dkg friss lazac filé
  • 1 citrom
  • 1 lime
  • 1 narancs
  • kevés barnacukor
  • 10 szem borókabogyó
  • friss kapor
  • só, bors

Elkészítés

1. A száraz babot vízbe áztassuk minimum 4 órán keresztül, de akár egy éjszakát is.

2. Egy lábasban olívaolajon megdinsztelünk 1 fej apróra vágott vöröshagymát, a póréhagymát, a szárzellert, a sárgarépát, az édesköményt és 2 gerezd fokhagymát.

3. Egy másik lábasba tesszük a lecsöpögtetett babot és felöntjük az alaplével, adunk hozzá fél fej vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát, majd így főzzük meg.

4. A marinált lazachoz a lazacot kettévágjuk, majd a bőrét eltávolítjuk. Ezután kisebb kockákra vágjuk, egy tálba tesszük és ízesítjük egy kevés reszelt citromhéjjal, lime héjjal és narancs héjjal. Majd a három citrus levéből is facsarunk rá egy keveset, végül csipet cukrot és sót adunk hozzá, apróra tört borókabogyót, kevés friss kaprot és 20 percig hűtőben pihentetjük.

5. Ha a bab megfőtt, hozzáadjuk a zöldségeket is, kicsit még összefőzzük, majd pépesre turmixoljuk sóval, borssal, olívaolajjal és fehérborecettel. Végül leszűrjük. A lazac kockákat a tányér aljára helyezzük és ráöntjük a krémlevest, friss kaporral és pár csepp olívaolajjal díszítjük. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gombakrémleves gombaropogóssal

Gombakrémleves gombaropogóssal

Mivel lehet feldobni a megunhatatlan gombakrémlevest? Azzal ha duplázzuk! Kínáljuk gombaropogóssal és még izgalmasabb lesz.
Petrezselymes, baconös zöldborsókrémleves

Petrezselymes, baconös zöldborsókrémleves

Klasszikus zöldborsókrémleves, sok friss fűszerrel. Az íz, az elkészítés már ismert, a tálalás trükkös.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!