Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillzöldséges szendvics Ammerländer Trappista sajttal

A színpompás, húsos kaliforniai paprikákkal az egyik legjobb, ami történhet, ha grillen vagy sütőben puhára sütjük őket. Ne sajnáljuk a friss zöld fűszereket se a szendvicsről, hiszen a kakukkfű és a bazsalikom csak még ellenállhatatlanabbá teszi ezt a sajtos-zöldséges bagettet.
2018. June 5.

Hozzávalók

4 szendvicshez
  • 2 db hosszúkás, nagyobb méretű bagett
  • 16 szelet Ammerländer Trappista sajt
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db zsenge cukkini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű

  • kevés vaj
  • bazsalikomlevelek

Elkészítés

A kaliforniai paprikákat megmossuk, húsukat felkockázzuk. A megmosott cukkinit karikákra vágjuk.

Az olívaolajat kikeverjük a megtisztított, lereszelt fokhagymával, a kakukkfű lecsipkedett leveleivel és egy kevés sóval. Grilltálcán, grillserpenyőben vagy 180 °C-os sütőben megsütjük a zöldségeket, közben gyakran átkenjük a fűszeres olajjal.

A bagetteket hosszában kettévágjuk, felforrósítjuk. Ezt követően megvajazzuk, és rápakoljuk az Ammerländer Trappista sajtszeleteket. Erre halmozzuk a grillezett zöldségeket, végül bazsalikomlevelekkel díszítjük a szendvicseket.

A trappista a legnépszerűbb sajtféle Magyarországon. De mindenki tapasztalta már, hogy bizony trappista és trappista közt óriási a különbség. Sajnos viszonylag sok a gyenge vagy változó minőségű termék, amelyek között nehéz eligazodni. Ha biztosra akar menni: az Ammerländer Trappista sajtja – ahogy az egy német terméktől elvárható – megbízható, kitűnő minőségű, igazán finom trappista, amivel „nem nyúlhat mellé az ember“.

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

20+1 szendvicsreceptünk

20+1 szendvicsreceptünk

A Patty Melt szendvics világnapja alkalmából mutatjuk 21 kedvenc szendvicsünket
Így készítsünk retró zsúrszendvicset

Így készítsünk retró zsúrszendvicset

A szendvics, ami visszarepít a múltba! Ki ne emlékezne a régi zsúrokra, iskolai programokra, melyek kötelező eleme volt ez a klasszikus, párizsis-sajtos falatka. Málnaszörp? Persze, az is jár hozzá...
Ennyi sajtot rég láttunk egy ételben

Ennyi sajtot rég láttunk egy ételben

Szupersajtos melegszendvics 6 féle képpen

Napi ajánlatunk

Top videók