Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillezett libamáj birsalma kompóttal

Adásban volt: 2014. december 16.
A recepthez tartozó videó
Jéghideg máj-forró serpenyő. Villámgyorsan elkészíthető fogás, akár Karácsony estére. Fűszeres, sáfrányos birsalma kompóttal tökéletes előétel az ünnepi asztalra.
2015. december 26.

Hozzávalók

  • 4 vastag szelet libamáj
  • 2 szelet kalács
  • vaj
  • olívaolaj
  • 1 birsalma
  • cukor
  • sáfrány
  • citrom

Elkészítés

Olívaolaj és vaj keverékén megsütjük a kalácsot. A serpenyőt felhevítjük. A libamájat 3 cm-es darabokra szeleteljük és behűtjük (20 perc a mélyhűtőben). Zsiradék nélküli serpenyőben sütjük meg. Kb. 1 perc után meg is lehet fordítani. A kalácsra tesszük. Ehetjük birsalmával, díszíthetjük gránátalmával. 
Vizet forralunk cukorral, belefacsarjuk a citromot. Felkockázzuk a birsalmát és beletesszük a szirupba. Hozzáadjuk a sáfrányt.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült kacsamáj

Az utánozhatatlanul finom sült kacsamáj, friss, egzotikus salátával.

Birsalma kompót

Birsalmakompót rizspudingra díszítésként, libamáj mellé plusz ízként.
Vörösboros körtekompót

Vörösboros körtekompót

A fahéjjal, szegfűszeggel vörösborban főtt körte remek kísérője különféle sülteknek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Almás kalácspuding

Krémes és gyümölcsös, télies ízű és illatú kalácspuding. Vegyétek ki a sütőből, hintsétek meg porcukorral, és tálaljátok azon melegében!

Nutella imádók figyelem! Ezt a kekszet ki kell próbálnotok!

Sokak kedvenc mogyorókréme nemcsak kanalazva vagy kalácsra kenve finom, hanem szaftos kekszet is készíthetünk belőle