Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ez a legjobb dolog, ami a grillcsirkével történhet

Avagy így dobj össze egyszerű de flancos vacsorát grillcsirkéből

 Nemrég a barátaink ránk hagyományoztak egy grillcsirkét, amit a piacon vettek, és – ellentétben a mi családunkkal – náluk a szárny és a comb fogyott. Nekünk pl. nem is érdemes egy egész csirkét venni, mert senki nem hajlandó megenni azt a húst, ami nem fehér, pedig isten látja lelkemet, én próbáltam. A legfurcsább az, hogy a kislányom eleve alig hajlandó húst enni, mintha vegetáriánus tendenciákat mutatna, de ez már más kérdés.

Szóval megkaptuk ezt a jó kis csirkét, vagy mondjuk inkább úgy, hogy a mellét, és én kapva kaptam az alkalmon, hogy valami finomat gyártsak belőle. Mert itt jön a másik kattanás, ami viszont csak az enyém: a felmelegített csirke ízét nem bírom. Ami furcsa, mert más nem is érzi, én pedig nagyon is. Úgyhogy van egy módszerem, amivel el tudom tüntetni ezt az ízt, és ebben az időben egy langyosan is fogyasztható salátához gondoltam felhasználni az ilyen módon felmelegített csirkémet.

Hozzávalók

  • 1 grillcsirke melle
  • 7 ek olívaolaj
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 lime leve és reszelt héja
  • ½ fej közepes lila hagyma
  • só, bors
  • csipet cukor
  • 4 ek halszósz
  • ½  zöldalma
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 1 marék sós pörkölt mogyoró
  • korianderzöld vagy petrezselyem
  • chili (választható)

Elkészítés

A csirkemellet szaggasd vagy vágd apró darabokra. A lilahagymát szeleteld vékonyra, majd 2 ek só és ½ l hideg víz keverékében tedd félre. Közben melegítsd fel az olajat (ami soknak tűnhet, de kell ennyi, ebből lesz az öntet), majd dobd bele a csirkedarabokat, és 3-3 perc alatt mindkét oldalát pirítsd meg.  Az olajjal együtt öntsd egy nagy tálba, add hozzá a halszószt, a lime héjat és levet és egy csipet cukrot, és ezen a ponton adhatsz hozzá valamilyen aszalt gyümölcsöt is, jól megy hozzá a sárgabarack és az aszalt áfonya is. Alaposan keverd össze, majd tedd félre hűlni.

A répát és az almát is vágd gyufaszál vastagságúra. A hagymáról öntsd le a vizet, majd mosd át és szűrd le. Ezt mind add a csirkéhez a korianderrel, a mogyoróval (ezt kicsit össze is törheted), valamint az apróra vágott chilivel, ha használsz. Forgasd át, és sózd, borsozd ízlés szerint.

Langyosan tálald, akár rizzsel vagy tésztával is. 

grillcsirke2

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Íme a vacsorák gyors megmentője, mindössze 3 hozzávalóból: házi lepénykenyér

Íme a vacsorák gyors megmentője, mindössze 3 hozzávalóból: házi lepénykenyér

Pihentetéssel együtt fél óra! És akkor most még egyszer. Pihentetéssel együtt fél óra!
Aszalt szilvás pulykarolád, avagy pulykaebéd ősziesen

Aszalt szilvás pulykarolád, avagy pulykaebéd ősziesen

"Az egyik tuti recept őszre az aszalt szilvával töltött pulykarolád, amibe (és amire!) a saját kedvemért bacont is teszek, valamint mostanában újításként diót is."
A legjobb köret tipp: lapított krumpli

A legjobb köret tipp: lapított krumpli

Decemberben járunk, és már javában zakatolnak a fogaskerekek, hogy mi legyen a menü a karácsonyi asztalon. Kinek a hagyományos, kinek a kevésbé tradicionális: pulyka, hal, kocsonya, vagy egy új, egyelőre kipróbálatlan recept, amivel villantani szeretnél – legyen bármi, nekem van egy jó köret tippem, ami nagyon sok mindenhez illeni fog.

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!