Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gombával és spenóttal töltött csirke quinoával

Adásban volt: 2017. június 12.
A recepthez tartozó videó

Hozzávalók

4 személyre
  • 40 g csiperkegomba
  • friss kakukkfű
  • 900 g friss bébispenót
  • 2 csirkemell filé
  • 80 g gouda sajt
  • 200 g quinoa
  • 1 szál újhagyma
  • friss snidling

  • vaj
  • A pácokhoz:
  • 1 tasak sültcsirke fűszerkeverék
  • fél tk őrölt paprika
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. A quinoat átmossuk, majd sós vízben puhára főzzük.

2. A gombát felvágjuk, majd olívaolajon és vajon lepirítjuk az apróra vágott kakukkfűvel és csak a legvégén sózzuk.

3. Kétféle pácot készítünk. Két tálba teszünk olívaolajat, majd az egyiket elkeverjük sóval, borssal és pirospaprikával, míg a másikat a fűszerkeverékkel.

4. Ha a gomba megpuhult, hozzáadjuk a spenótot és megfonnyasztjuk.

5. A csirkemelleket egy tepsire tesszük, alaposan bekenjük egyiket az egyik páccal, a másikat a másik páccal. Ezután a húsok tetejét félig bevagdossuk és megtöltjük a spenótos töltelékkel. Majd megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokon 20-25 percig sütjük.

6. Ha marad a töltelékből vagy a sajtból, akkor azt keverjük hozzá a megfőtt quinoához.

7. Tálaláskor apróra vágott újhagymával és snidlinggel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Ha mindenképpen sütnöd kell, akkor süsd ezt!

Ha mindenképpen sütnöd kell, akkor süsd ezt!

"Nem torta, de bele lehet szúrni egy gyertyát, és nagyon finom, ráadásul bármilyen idénygyümölccsel működik,"
Hagyományos technológiával készült az idei Szent István-napi kenyér

Hagyományos technológiával készült az idei Szent István-napi kenyér

A Szent István-napi kenyér a Kurdi Family Pék Kft. Görböc kenyere lett az idén, amely hagyományos technológiával készült adalék nélkül - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
Ajándék a vörösbor ünnepnapjára: Szilvafagyi Pinot Noir-ral

Ajándék a vörösbor ünnepnapjára: Szilvafagyi Pinot Noir-ral

Egy pohár vörösbor finom sajtokkal és egy kis friss bagettel egyszerűen tökéletes. Azonban ha kipróbálnátok valami mást, adjátok bátran szilvához.

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!