Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gombával és spenóttal töltött csirke quinoával

Adásban volt: 2017. június 12.
A recepthez tartozó videó
2017. június 12.

Hozzávalók

4 személyre
  • 40 g csiperkegomba
  • friss kakukkfű
  • 900 g friss bébispenót
  • 2 csirkemell filé
  • 80 g gouda sajt
  • 200 g quinoa
  • 1 szál újhagyma
  • friss snidling

  • vaj
  • A pácokhoz:
  • 1 tasak sültcsirke fűszerkeverék
  • fél tk őrölt paprika
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. A quinoat átmossuk, majd sós vízben puhára főzzük.

2. A gombát felvágjuk, majd olívaolajon és vajon lepirítjuk az apróra vágott kakukkfűvel és csak a legvégén sózzuk.

3. Kétféle pácot készítünk. Két tálba teszünk olívaolajat, majd az egyiket elkeverjük sóval, borssal és pirospaprikával, míg a másikat a fűszerkeverékkel.

4. Ha a gomba megpuhult, hozzáadjuk a spenótot és megfonnyasztjuk.

5. A csirkemelleket egy tepsire tesszük, alaposan bekenjük egyiket az egyik páccal, a másikat a másik páccal. Ezután a húsok tetejét félig bevagdossuk és megtöltjük a spenótos töltelékkel. Majd megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokon 20-25 percig sütjük.

6. Ha marad a töltelékből vagy a sajtból, akkor azt keverjük hozzá a megfőtt quinoához.

7. Tálaláskor apróra vágott újhagymával és snidlinggel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!