Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gomba Cappucino

Adásban volt: 2017. November 20.
A recepthez tartozó videó
2017. November 20.

Hozzávalók

  • 25 dkg vegyes gomba
  • 10 cm póréhagyma
  • friss kakukkfű
  • 7-8 dl alaplé
  • 2 dl habtejszín (min. 30%)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • vaj
  • só, bors
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg gomba
  • 1,5 dl habtejszín + só
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A gombákat megtisztítjuk, a tönköket eltávolítjuk, a kalapokat nagyobb darabokra vágjuk, majd egy felhevített serpenyőben olívaolajon és vajon megpirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk és friss kakukkfűvel, fokhagymával ízesítjük.

2. Egy lábasban olívaolajon és vajon megdinszteljük az apróra vágott póréhagymát.

3. 2 dl hideg tejszínt habbá verünk, majd mielőtt elkészül, 3 csipet sóval ízesítjük és tovább keverjük óvatosan.

4. A megpirult gombákból egy keveset félre teszünk díszítéshez, majd a póréhagymás alaphoz adjuk. A kakukkfüvet eltávolítjuk, felöntjük alaplével és 15-20 percig főzzük. Utána leturmixoljuk és egy kevés tejszínnel besűrítjük.

5. Poharakba töltjük, ráteszünk egy adagot a sós tejszínhabból, majd pirított gombával és kakukkfűvel díszítjük. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Őszi - nem is akármilyen - desszert könnyedén

Őszi - nem is akármilyen - desszert könnyedén

Joghurtos panna cotta mézzel és dióval

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!