Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gnocchi római módra

Adásban volt: 2013. november 4.
A recepthez tartozó videó
Grízes gnocchi. Ha időnket rászánjuk (a hűtésre), a sütéssel már nem kell sokat bíbelődni, és az íze, mindenért kárpótol majd. Változatosan elkészíthetjük, a gnocchi mellé kínáltakat kedvünkre variálhatjuk.
2015. december 18.

Hozzávalók

4-6 személy
  • 1 liter tej
  • 25 dkg teljes kiőrlésű búzadara
  • 3 tojás sárgája
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán

  • friss zsálya

Elkészítés

A tejet felforraljuk, amikor forró beleöntjük a grízt, és folyamatosan keverjük. Hozzáadunk bőven sót, legalább két teáskanálnyit. Amikor a gríz besűsűsödött, hozzákeverjük a tojássárgákat, a reszelt parmezánt és a vajat, körülbelül 10 dekát. Az elkészült darát egy folpack fóliával kibélelt tepsibe egyengetjük. Letakarjuk a fóliával és teljesen kihűtjük,hűtőszekrénybe téve teljesen kidermesztjük. Közben egy hőálló tálat kivajazunk. A megdermet grízből hideg vízbe mártott kiszúróval 4-5 cm átmérőjű korongokat szaggatunk. A korongokat a hőálló tálba rakosgatjuk, megszórjuk reszelt parmezánnal és vajdarabkákat teszünk a tetejére. Sütőben 200 C fokon 15 perc alatt pirosra sütjük.

Paradicsomszósszal és zöldsalátával tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Grízes gnocchi római módra

Grízes gnocchi. Ha időnket rászánjuk (a hűtésre), a sütéssel már nem kell sokat bíbelődni, és az íze, mindenért kárpótol majd. Változatosan elkészíthetjük, a gnocchi mellé kínáltakat kedvünkre variálhatjuk.

Zöldsaláta

A világon a legelterjedtebb saláta öntet a franciák vinaigrette-je, számtalan módon lehet variálni, de az alap változat is tökéletesíti a zöldeket.

Napi ajánlatunk

Top videók

5 szuper ötlet a jégkockatartók hasznosítására

Nyáron talán mindenki hűtőszekrényében lapul egy-két folyamatosan feltöltött jégkockatartó, hogy bármikor hűsíthessük magunkat jeges italokkal. Szilikonból sokféle jópofa formában beszerezhetjük, és nemcsak jégkocka gyártáshoz használhatjuk! Íme pár további ötlet.