Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gluténmentes polentapizza

Adásban volt: 2015. március 9.
A recepthez tartozó videó
A világszerte méltán népszerű olasz pizza gluténmentes változata.
2016. február 7.

Hozzávalók

2 adag
  • 20 dkg instant polenta
  • 10 dkg parmezán

  • 1 csipet chilipehely
  • 7,5 dl víz
  • 1/2 liter natúr paradicsomszósz
  • 1 ek paradicsompüré
  • néhány szem aszalt paradicsom
  • bors
  • lila hagyma
  • 1 fürt koktélparadicsom
  • néhány szelet pármai sonka
  • friss rukola
  • 1 mozzarella

Elkészítés

Vizet forralunk a polentához, amibe már az elején beledobunk egy csipet chili pelyhet, és egy ág rozmaringot. Ez utóbbit nagyjából 5 perc áztatás után kivesszük a vízből.
Amikor a víz felforrt beleöntjük a kukoricadarát. Folyamatosan kevergetve 15-20 percig főzzük. Közeben sózzuk, de csak óvatosan, mert a parmezán is sózni fogja.
Amikor megfőtt, belekeverjük a reszelt parmezánt, és nagy lángon addig forraljuk, amíg egy kicsit oda nem kap.

A polentamasszát egy kiolajozott pizzatepsibe öntjük, a tetejét elsimogatjuk, és egy kanál segítségével peremet készítünk neki.

Elkészítjük a paradicsomszószt: a szárított paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, és a sűrített paradicsommal, valamint a natúr paradicsomszósszal összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, esetleg chilivel ízesíthetjük.

A polentás alapot megkenjük a paradicsomszósszal, és ráhalmozzuk a többi, ízlés szerinti feltétet: felkarikázott lila hagymát, koktélparadicsomot felezve vagy egészben szárastól, ami ráadásul nagyon jól mutat. A tetejét egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és negyedórára a 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

Amikor az alap megsült, további feltétekkel gazdagíthatjuk: pármai sonka, rusztikusra tépett mozzarella és friss rukola.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Pizza Margherita

Pizza Margherita

A tökéletes nápolyi pizza, a Pizza Margherita receptjét Gianni Annoni hozta el az Ízes életbe.
A legjobb pizza nyomában

A legjobb pizza nyomában

A legenda szerint a modern pizza feltalálója a nápolyi Raffaele Espositó volt, aki 1780-ban nyitotta meg a Pizzeria di Pietro e Basta Cosit, ami ma Pizzeria Brandi néven működik Nápolyban, a Via Toledo és a várdomb között található városrészben.

Fokhagymás, szezámmagos sült gombaragu, polentával

Finom egytálétel. Polenta gombaraguval.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!