Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A papírízűtől a finomig kísérletezett a nagysikerű szakácskönyv, a Gluténmentes és finom! szerzője. Kollár Anita elképzelhetetlenek tartotta, hogy kedvenceit nem eheti többé, ezért kitartóan sütött és tesztelt. Nagy szerencsénk, hogy mindezt meg is írta, mert így bárki is kerül ilyen helyzetbe, már eleve középfokról indul Anita könyvével.

Gluténmentes máktorta

Adásban volt: 2013. August 27.
A recepthez tartozó videó
Elkészíteni egyszerűen és gyorsan lehet, a végeredmény pedig magáért beszél. Porcukorral vagy házi citromkrémmel tálaljuk.
2016. January 20.

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kk só
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 dl olaj (napraforgó, esetleg mák)
  • 15 dkg darált mák

Elkészítés

A tortához a sütőt előmelegítjük 170C fokra. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral és a sóval. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, majd fokozatosan beleöntjük az olajat. Beleszórjuk a darált mákot, és elkeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a mákos masszába forgatjuk. Egy 23cm-es kapcsos tortaforma alját leterítjük sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. Kb. 35 percig sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gluténmentes máktorta

Elkészíteni egyszerűen és gyorsan lehet, a végeredmény pedig magáért beszél. Porcukorral vagy házi citromkrémmel tálaljuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!