Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gesztenyével töltött sertésszűz zelleres almapürével

Adásban volt: 2017. november 8.
A recepthez tartozó videó
2017. november 8.

Hozzávalók

  • 25 dkg gesztenye
  • 1kg sertés szűz
  • 2-3 db alma
  • tejszín ízlés szerint
  • 2-3 dkg vaj
  • 1 db gránátalma
  • 1db zellergumó
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 2 friss füge

Elkészítés

1. A megtisztított és kockákra vágott zellert és almát sós vízben puhára főzzük.

2. A húst megtisztítjuk a hártyáktól és az inaktól. A két szélét levágjuk, majd egy éles késsel a hús közepébe szúrunk mélyen és megmozgatjuk, hogy legyen hely a tölteléknek. Óvatosan, hogy ne lyukadjon ki a hús. A kést kivesszük és a lyukba becsúsztatjuk egy fakanál nyelét, majd hús klopfolóval megütögetjük.

3. A megtisztított gesztenyét bő vízben puhára főzzük, majd megsózzuk és lepürésítjük, hogy gesztenyemasszát kapjunk. Ezzel töltjük meg a húst.

4. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd magas hőfokon egy serpenyőben olívaolajon körbesütjük, hogy kérget kapjon. Hőálló nyelű serpenyőben süssük és úgy tegyük be a sütőbe, ahol 170 fokon 15 percig sütjük.

5. A megpuhult zellert és almát leszűrjük, majd lepürésítjük. Elkeverjük a vajjal, ízesítjük sóval, fahéjjal és egy kevés tejszínnel.

6. Ha a hús megsült, pihentetjük egy kicsit és csak utána szeleteljük fel. A zellerpürével, karamellizált fügével és gránátalmával kínáljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Göngyölt sertésszűz és csirkemell

Göngyölt sertésszűz és csirkemell

Csisztu Zsuzsa gasztronómiához való viszonyát édesanyja határozta meg. Vele járt kicsi korától kezdve a piacra, ő értette meg vele, hogy miért fontos, hogy az embernek legyen saját zöldségese, húsosa, baromfi árusa, akiknél rendszeresen vásárol, és nála látta azt is, hogy mit jelent, ha egy háziasszony szeretettel főz, süt, és örömmel kóstol, hisz enélkül nem lehet jóízűen alkotni.
Brassói sertésszűzből

Brassói sertésszűzből

Klasszik menzaétel, minőségi alapanyagokból? Lehetséges. Péter ezúttal a brassóit gondolta újra, nem is akárhogyan.
Zsályás sertésszűz fetával és sült paprikával

Zsályás sertésszűz fetával és sült paprikával

Előkészítéssel együtt bő 25 perc alatt elkészül? Igen! Ez a finom és látványos fogás szuper gyorsan elkészíthető, könnyű hozzá bevásárolni, és nem keletkezik utána egy csomó mosatlan. Kell még több érv?

Napi ajánlatunk

Top videók

Almás kalácspuding

Krémes és gyümölcsös, télies ízű és illatú kalácspuding. Vegyétek ki a sütőből, hintsétek meg porcukorral, és tálaljátok azon melegében!

Nutella imádók figyelem! Ezt a kekszet ki kell próbálnotok!

Sokak kedvenc mogyorókréme nemcsak kanalazva vagy kalácsra kenve finom, hanem szaftos kekszet is készíthetünk belőle