Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gesztenyés tiramisu

Egy újabb remek áltiramisu: valószínűleg senki sem fog reklamálni, hogy a babapiskótákat ezúttal kávé helyett rumba áztatjuk.

Hozzávalók

  • 30 db babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejszín
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • porcukor
  • kakaópor
  • egy kevés rum
  • 2 dl tej

Elkészítés

A tejben elkeverjük a rumot, a babapiskótákat könnyedén megmártjuk a rumos tejben. Tálba rakosgatjuk a harmadát. A tejszínből kemény habot verünk, a mascarponét elkeverjük a gesztenyemasszával, ízlés szerinti porcukorral, majd hozzáadjuk a tejszínhabot is. A krém harmadát az első réteg babapiskótára simítjuk, ezt a műveletet még kétszer megismételjük. A felülre kerülő krémet szórjuk meg kakaóval. Egy-két órát tároljuk hűtőszekrényben, mielőtt tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos, gesztenyés tiramisu

Narancsos, gesztenyés tiramisu

A klasszikus olasz desszert, kicsit másképp. Narancs és kakaó is kerül a gesztenyés tiramisuba.

Kávés, körtés tiramisu

Az egyik legszebb dolog, ami a körtelekvárral történhet, az ez a mascarponés, kávés tiramisu. Bearanyozza a napunkat, ha reggelire összedobjuk.
Ötperces tiramisu hab

Ötperces tiramisu hab

Villámgyorsan elkészíthető likőrös hab, ami igényel ugyan némi konyhai rutint, de ettől nem kell megijedni. A krémlikőrnek köszönhetően egy igazi csajos desszerttel zárhatjuk az estét.

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!