Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gesztenyés tiramisu

Egy újabb remek áltiramisu: valószínűleg senki sem fog reklamálni, hogy a babapiskótákat ezúttal kávé helyett rumba áztatjuk.
2016. április 14.

Hozzávalók

  • 30 db babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejszín
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • porcukor
  • kakaópor
  • egy kevés rum
  • 2 dl tej

Elkészítés

A tejben elkeverjük a rumot, a babapiskótákat könnyedén megmártjuk a rumos tejben. Tálba rakosgatjuk a harmadát. A tejszínből kemény habot verünk, a mascarponét elkeverjük a gesztenyemasszával, ízlés szerinti porcukorral, majd hozzáadjuk a tejszínhabot is. A krém harmadát az első réteg babapiskótára simítjuk, ezt a műveletet még kétszer megismételjük. A felülre kerülő krémet szórjuk meg kakaóval. Egy-két órát tároljuk hűtőszekrényben, mielőtt tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos, gesztenyés tiramisu

Narancsos, gesztenyés tiramisu

A klasszikus olasz desszert, kicsit másképp. Narancs és kakaó is kerül a gesztenyés tiramisuba.

Ötperces tiramisu hab

Ötperces tiramisu hab

Villámgyorsan elkészíthető likőrös hab, ami igényel ugyan némi konyhai rutint, de ettől nem kell megijedni. A krémlikőrnek köszönhetően egy igazi csajos desszerttel zárhatjuk az estét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!