Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gesztenyés-rumos csokitorta

Ez lesz az őszi-téli szülinaposok kedvence
2016. November 18.

Hozzávalók

  • Piskóta
  • 6 db tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 4 ek búzaliszt
  • 1 ek rumaroma
  • 2 ek holland kakaópor
  • Gesztenyekrém
  • 200 g gesztenyemassza
  • 150 g mascarpone
  • 100 ml habtejszín
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 3 evőkanál porcukor
  • Csokikrém
  • 200 g étcsokoládé
  • 150 g mascarpone
  • 150 ml habtejszín
  • 4 ek porcukor
  • 2 evőkanál vaj
  • Ganache
  • 100 ml habtejszín
  • 100 g étcsoki

Elkészítés

Piskóta

Szedjük szét a tojásokat. Kezdjük el a fehérjét felverni egy pici sóval, majd mikor kezd habosodni, adjunk hozzá 4 evőkanál cukrot, és verjük kemény habbá. A maradék cukorral (2 evőkanál) és az 1 evőkanál rumaromával kihabosítjuk  a sárgáját is. Ha ez is meg van, öntsük hozzá a fehérjehabhoz, és óvatosan forgassuk bele. Végül szitáljuk bele a kakaóporral elkevert lisztet, és óvatosan, de gyors mozdulatokkal keverjük el. Ne kevergessük sokáig, mert összeesik a tészta! Öntsük bele a masszát egy sütőpapírral bélelt  22 cm átmérőjű tortaformába, előmelegített 180 C°-os  sütőben  25-30 perc alatt készre sütjük Tűpróbával ellenőrizzük!

Gesztenyekrém

A  gesztenyemasszát villa segítségével áttörjük,majd  hozzáadjuk a mascarponét, rumaromát, porcukrot, robotgép segítségével krémes állagúvá keverjük, majd hozzákeverjük a felveret tejszínhabot

Csokikrém

Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét a vajjal, keverjük hozzá a porcukrot és a mascarponét, végül tegyük félre hűlni. Ha szobahőmérsékletűre visszahűlt, keverjük bele a már habbá vert habtejszínt.

A kihűlt piskótát felvágjuk 3 egyforma részre, majd visszahelyezzük sütőformába az egyik piskóta karikát. Megkenjük a csokikrémmel, majd a gesztenye krémmel, jöhet a másik piskótalap, majd még egyszer  elvégezzük a rétegezést. Tetejét beborítjuk a 3. piskótalappal. Hűtőszekrénybe tesszük 1-2 órára.

Ganache

Egy tálba beletörjük az étcsokit, a tejszínt felforraljuk, majd a csokira öntjük, és 1-2 percig állni hagyjuk, majd alaposan elkeverjük. Ráöntjük a torta tetejére, és spatula segítségével egyenletesen elkenjük, visszarakjuk a hűtőbe 30 percre. Tetszés szerint díszítjük!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Hornyák Olivér

Hornyák Olivér receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vasárnapi csokoládés-gesztenyés rolád

Vasárnapi csokoládés-gesztenyés rolád

A gesztenye és a csokoládé tökéletes találkozása.
Epres és csokis profiterol

Epres és csokis profiterol

A tiramisu mellett a legismertebb olasz édesség. Égetett tésztából készült fánkocska vanília fagyival töltve, csoki vagy eper szósszal leöntve.

Napi ajánlatunk

Top videók