Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gesztenyés-diós pulykatekercs narancsos kuszkuszkörettel

Ideje elkezdeni gondolkozni a karácsonyi menün, ehhez szeretnék most egy olyan főétel receptet mutatni, amely nálunk gyakran szerepel az ünnepi asztalon. A gesztenye és a dió remekül működik a naranccsal, nekem abszolút télies ízhatás, a kuszkusz pedig ad egy kis csavart hozzá. De ha mégsem szeretitek, nyugodtan készítsétek rizzsel!
2017. December 15.

Hozzávalók

4 személyre
  • A pulykatekercshez:
  • 50 dkg pulykamellfilé
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 kávéskanál olívaolaj
  • 20 dkg baconcsík
  • 25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
  • 4 dkg dióbél
  • A körethez:
  • 20 dkg kuszkusz
  • 5 dkg mazsola

  • 3 db narancs
  • 3 szál angol zeller
  • 3 szál újhagyma

Elkészítés

A pulykamellfilé(ke)t szétnyitjuk, 2 négyzet alakú darabra alakítjuk, kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Kiterítünk a hússzeleteknél 1-1 kicsivel nagyobb fóliát, beecseteljük olívaolajjal, majd ráfektetjük a baconcsíkokat úgy, hogy kissé fedjék egymást.

A bacontakaróra ráhelyezzük a hússzeleteket, vékonyan és egyenletesen rányomkodjuk a gesztenyemasszát, és rászórjuk a finomra aprított diót, hintünk rá egy kevés sót és borsot.

A fólia segítségével szorosan feltekerjük, fogpiszkálókkal rögzítjük, majd hengert formázva a fólia végeit elkötjük.

A tekercseket tepsibe helyezzük, alájuk öntünk egy kevés vizet, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percet sütjük. Ezt követően kibontjuk a fólia tetejét, és kissé megpirítjuk a bacont. Az elkészült tekercseket 10-12 perc pihentetés után szeleteljük fel.

Amíg sül a hús, elkészítjük a köretet. A kuszkuszt lefedhető tálba öntjük, felöntjük 4 dl forrásban levő vízzel, hozzáadjuk a mazsolát és megsózzuk. Átkeverjük, majd lefedve negyed órát állni hagyjuk.

A narancsok héját és fehér részeit eltávolítjuk, a gerezdeket felszeleteljük. A megtisztított angol zellert és újhagymát felkarikázzuk. A kuszkuszt fellazítjuk az olajjal, majd hozzáforgatjuk a narancsot, a zellert és a hagymát. A felszeletelt pulykatekercsek mellé tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csokis-vaníliás kifli

Csokis-vaníliás kifli

Nincs jobb annál, mint a reggelt házi, pihe-puha péksütivel kezdeni! A péksüti nap alkalmából csokis-vaníliás kifliket készítettem, narancslekvárral tökéletes napkezdő!
A zimankós időre való tekintettel egy igazán laktató étellel készültem: Csirkés pirog tésztasalátával

A zimankós időre való tekintettel egy igazán laktató étellel készültem: Csirkés pirog tésztasalátával

 Pirogot többféle tésztából is süthetünk, készíthetjük olajban vagy sütőben. Ez most egy burgonyás tésztájú, káposztás-csirkés töltelékkel ízesített, olajban sült verzió. A céklasaláta pedig egyszerűen dukál mellé, amellett, hogy gyönyörű a színe, az íze is isteni!

Lepjük meg a gyerekeket Mikulás alkalmából cuki rénszarvasos sütikkel! Csokis-narancsos rénszarvasok

Ha picit nagyobbaknak készítjük, vonjuk be őket is a díszítés folyamatába, nagyon jó móka!

Napi ajánlatunk

Top videók