Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Műzlis-gyümölcsös pohárkrém

Gazdag gyümölcskenyér

Aszalt gyümölcsökben és magokban tobzódó ünnepi sütemény
2017. December 10.

Hozzávalók

  • 120g mandulaliszt
  • 160g rizsliszt
  • 50g cukor
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 2 tk. xanatán gumi
  • 2 tk. fahéj
  • ½ tk. kardamom
  • 200g vegyes aszalt gyümölcs (datolya, szilva, cseresznye, áfonya, ananász, sárgabarack) apróra vágva
  • 200g magkeverék (dió, mandula, mogyoró) pirítva
  • 2 tojás
  • 300ml meleg tej
  • 110g sótlan vaj (olvasztott)

Elkészítés

Kenjük ki a formát, vagy béleljük ki sütőpapírral. Az aszalt gyümölcsök és a magvak kivételével tegyük az alapanyagokat egy nagy tálba, és dolgozzuk össze alaposan. Egy puha és ragacsos keveréket kell kapnunk. Spatulával forgassuk bele a magvakat és a gyümölcsöket.

Kaparjuk a tésztát a formába, fedjük le tiszta konyharuhával, és hagyjuk kelni 30 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Süssük a gyümölcskenyeret 30-35 percig – tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk rácsos felületen hűlni, majd 10 perc után vegyük ki a formából. Hagyjuk, hogy a süti teljesen kihűljön, mielőtt felszeleteljük.

forrás: 1 Big Bite

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!