Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres sárgadinnye leves

Sára most egyik kedvenc gyümölcséből készített levest.
2018. August 9.

Éljeeen! Sárgadinnye nap van!!!! Az egyik kedvenc gyümölcsöm, imádom a szinte krémes, lédús húsát, és mostanában rákaptam arra, hogy csilis sóval megszórva eszem, ahogy a mexikóiak a mangót. Isteni ez az édes gyümölcs egy kis sóval és fűszerrel, próbáld ki előételnek, végül is sonkával is szokás enni, az se nagyon más. Amikor levest készítek belőle, akkor is inkább fűszeresre veszem a figurát, és ezt a curryporos verziót különösen szeretem az ízek összetettsége miatt, igazán különleges élmény, de vigyázat, nagyon tömény, én ezért csak kis pálinkás poharakban szoktam tálalni.

Hozzávalók

  • 1 kg sárgadinnye kimagozva, meghámozva, felkockázva
  • 3-4 ek citromlé
  • 175 g görög joghurt
  • ½ tk Madras curry por

  • a tálaláshoz görög joghurt
  • a tálaláshoz csilipehely vagy csilisó

Elkészítés

A sárgadinnyét dobd turmixgépbe 3 evőkanél citromlével, a joghurttal és a curryporral. Ha krémesre turmixoltad, kóstold meg, és ízesítsd sóval, ha szükséges. Öntsd poharakba, majd a tetejére kanalazz joghurtot és szórd meg a csilisóval.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült paprikás hummusz

Sült paprikás hummusz

Mindig rácsodálkozunk, mennyire változatosan lehet elkészíteni a humuszt.
Sárgabarack lekvárból pitét!

Sárgabarack lekvárból pitét!

Egyébként bármilyen lekvárral megállja a helyét.
Sárgarépanapra sárgarépa tekercsek

Sárgarépanapra sárgarépa tekercsek

Se sütni, se főzni. Csak vágni és kenni.

Napi ajánlatunk

Top videók