Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Ha nagy vendégségre készülünk, de már mindenki unja a "sima" fasírtot, készítsük el ezt a fűszeres húsgombócot!

Fűszeres bárányfasírt merguez módra

Adásban volt: 2013. July 2.
A recepthez tartozó videó
Ha nagy vendégségre készülünk, de már mindenki unja a "sima" fasírtot, készítsük el ezt a fűszeres húsgombócot!
2016. February 9.

Hozzávalók

12 pogácsához
  • 30 dkg darált marhahús (még jobb, ha vegyesen bárány és marha)
  • 2 ek pirospaprika
  • 1/2 kk cayenne bors
  • 1tk római kömény
  • 1tk egész koriander
  • 1tk édesköménymag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss koriander, finomra aprítva

  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés

A háromféle fűszert (római kömény, koriander, édesköménymag) száraz serpenyőben megpirítjuk, amikor füstöl, és illatozni kezd, levesszük. Mozsárban, vagy kávédarálóban finomra őröljük. A húshoz keverjük a pirospaprikát, a cayenne borsot, a pirított fűszereket, a lereszelt fokhagymát, a korianderzöldet, majd sózzuk, borsozzuk. A húsból pogácsákat formázunk, majd egy serpenyőben, kevés olajon, mindkét oldalát arany színűre sütjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Porosz húsgombóc tejszínes mártással

Porosz húsgombóc tejszínes mártással

A Königsbergben született híres filózófusnak, Immanuel Kantnak állítólag ez volt a kedvenc étele. És, ha egy filózófusnak bejött, nekünk is érdemes kipróbálnunk!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!