Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Forró csoki – bátraknak fagyival

Kihagyhatatlan téli finomság
2017. december 27.

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 csésze tej
  • 2 ek. kakaópor
  • ¼ csésze cukor
  • 1 tk. vanília aroma
  • 170 g csoki pasztilla
  • 2 ek. csokiszósz, tálaláshoz
  • csokoládé reszelék, tálaláshoz
  • vanília fagylalt, tálaláshoz

Elkészítés

Egy közepes lábasban kezdjük el melegíteni a tejet. Ha már forr, keverjük bele a kakaóport és a cukrot. Adjuk hozzá a csokoládé pasztillát és a vanília aromát, és folyamatos kevergetés mellett főzzük egyenletesen krémesre. Kapcsoljuk le a lángot.

Egy kis, enyhén mély tányérba öntsük a csokoládé szószt, mártsuk bele a poharakat – szájukkal lefele – hogy a peremen masszív csokiréteg keletkezzen. Mindegyik pohárba adagoljuk ki a forrócsokit, a bátrabbak kanalazzanak bele 1-1 gombóc fagylaltot, majd a csokoládé reszeléket.

forrás: Delish

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Karácsonyi forró csokoládé Serpenyővirtuóz konyhájából

Karácsonyi forró csokoládé Serpenyővirtuóz konyhájából

Az USA-ban a forró csokinak is van ünnepnapja
Forrócsoki fagyival

Forrócsoki fagyival

Négy hozzávaló, négy lépés és kész is a forró-hideg finomság

Napi ajánlatunk

Top videók