Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fodros kel saláta

Színes, roppanós sült zöldségekből és őszi-téli gyümölcsökből álló saláta, amelyet a hűvösebb napokon is örömmel fogyasztunk
2016. November 7.

A könnyű, nyers zöldségekből álló salátákat inkább a nyári hónapokban kívánjuk, de fontos, hogy a hidegebb időszakban sem maradjunk zöldségek és gyümölcsök nélkül, hiszen ilyenkor a napfény hiányában még jobban megemelkedik a vitaminszükségletünk.

Ezt a színes, roppanós sült zöldségekből és őszi-téli gyümölcsökből álló salátát ilyenkor is örömmel fogyaszthatjuk.

 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 150 g fodros kel
  • 200 g cékla
  • 100 g lilahagyma
  • 300 g édesburgonya
  • ¼ db gránátalma
  • 1 db narancs
  • 50 g dió
  • balzsamecet
  • olívaolaj spray

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 180C°-ra.

2. A fodros kelt alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, és kisebb darabokra szedjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk, megsózzuk és olívaolaj sprayjel egyenletesen befújjuk, ettől lesz a végeredmény finom ropogós, szinte chipsszerű.

3. Az előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

4. A céklát (lehetőleg gumikesztyűben) meghámozzuk és karikákra vágjuk, így sülés után szép látványos mintázata lesz. Az édesburgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, a lilahagymát pedig cikkekre vágjuk. Ezeket a zöldségeket is sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de vigyázzunk, hogy a cékla ne érintkezzen semmivel, mert könnyen megszínezi a többi zöldséget is.

5. Az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

6. Mialatt sülnek a zöldségek, távolítsuk el a gránátalma magokat a magháztól és a hártyáitól. A narancs héját vágjuk le és szintén egy kés segítségével filézzük ki, azaz távolítsuk el róla a fehér hártyákat.

7. Ha minden megsült, keverjük össze a roppanósra sült kel chipset a többi sült zöldséggel. Szórjuk meg a salátát a gránátalma magokkal, a narancs cikkekkel és a dióval, majd locsoljuk meg az egészet balzsamecettel.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Ázsiai tésztasaláta garnélával

Ázsiai tésztasaláta garnélával

Házi készítésű ázsiai szósszal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!