Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Flamand marharagu zsemlegombóccal

Adásban volt: 2013. November 7.
A recepthez tartozó videó
Elképesztően finom marharagu, zsemlegombóccal és egy kocka étcsokoládéval. Tökéletes hétvégi fogás.
2015. December 13.

Hozzávalók

4-6 személy
  • A raguhoz:
  • 1 kg marhalábszár vagy bármilyen soványabb marhahús
  • ½ kg hagyma
  • 25 dkg füstölt császárszalonna
  • magos mustár
  • 2 babérlevél
  • 2 szál kakukkfű
  • pár szem szegfűbors
  • 1 l barnasör
  • nádcukor
  • 1 kocka étcsokoládé
  • vaj
  • olívaolaj
  • A zsemlegombóchoz:
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • liszt
  • petrezselyem
  • víz

Elkészítés

Egy nagyobb edényben, amiben a ragut majd elkészítjük, a császárszalonna kockákat kisütjük, kicsit meg is piríthatjuk. Eközben a marhahús kockákat finoman belisztezzük, és egy felforrósított serpenyőben kevés olívaolaj és vaj keverékén körbepirítjuk őket.(Figyeljünk arra, hogy a serpenyőbe ne zsúfoljuk össze a húskockákat, ha kell két-három adagban pirítsuk őket) A szalonnazsíron üvegesre pirítjuk a felaprított a felaprított vöröshagymát, amit azonnal sózunk és borsozunk. A megpuhult hagymához hozzáadjuk a megpirított marhahúst, átkeverjük, felöntjük a barna sörrel, és fűszerezzük két szál kakukkfűvel, két babérlevéllel, pár szem szegfűborssal, egy evőkanál magos mustárral. Ezután nem túl magas hőméréskleten, lassan, két-három órán át puhára főzzük a húst. Amikor megpuhult adunk a raguhoz egy evőkanál barnacukrot és egy kocka keserű csokoládét. 

Amíg a ragu fő elkészítjük a zsemlegombócot. A kockákra vágott zsemléket megpirítjuk. Két tojást felverünk, adunk hozzá egy kevés langyos vizet és a lisztet és összekeverjük. Hozzáadunk jó sok felaprított petrezselymet és hozzáforgatjuk a pirított zsemlekockákat. Az elkészült tésztát 10 percig pihentetjük. Majd forró, lobogó sós vízben kb. 10-15 perc alatt készre főzzük őket.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Flamand sörös marharagu

Elképesztően finom marharagu, zsemlegombóccal és egy kocka étcsokoládéval.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!