Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Készítsünk finom és egészséges főzeléket, frissen sült sajttal:

2017. március 20.
Kelbimbó főzelék sült Camemberttel

A főzelékek méltatlanul elhanyagolt főételnek számítanak mostanában, pedig egyszerű, de ízletes kombinációkat lehet belőlük kihozni. Így a tél végén, kora tavasszal például érdemes kihasználni a kelbimbó szezonját és készíteni belőle egy finom és egészséges főzeléket. Remek feltét hozzá valamilyen frissen sült sajt, például a Camembert.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 40 dkg kelbimbó
  • 1 pohár görög joghurt
  • 2 evőkanál zabliszt
  • 2 db Camembert sajt (light)
  • ½ fej vöröshagyma
  • 0,5 l zöldség alaplé
  • himalája só
  • egész bors
  • fokhagyma
  • olíva olaj spray

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra alul-felül sütéssel.

Mivel a kelbimbónak sülve sokkal karakteresebb íze lesz, ezért félbe vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk. Megszórjuk sóval, befújjuk kevés olíva olajjal, majd az előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.

A Camembert sajt tetejébe egész borsszemeket és egész fokhagyma gerezdeket nyomunk, ettől különleges fűszeres íze lesz. Alufóliába csomagoljuk a sajtot és ezt is a sütőbe tesszük megolvadni.

Egy főzőedényben olívaolajt hevítünk, majd megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a sült kelbimbót, felengedjük a zöldség alaplével és párolni kezdjük. A görög joghurtot csomómentesre keverjük a zabliszttel, majd besűrítjük vele a kelbimbó főzeléket. Végül botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk, de néhány szemet meghagyhatunk egészben is.

Az olvadozó Camembertet még forrón tálaljuk a főzelékkel. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Péter nagymamájának vadas marhasültje zsemlegombóccal

Egy igazi békebeli klasszikus, ahogyan Pataky Péter tanulta nagymamájától: lassan készül, de minden falat aranyat ér.
Nagymama féle házi tészta csilivel, marhahúsos raguval

Nagymama féle házi tészta csilivel, marhahúsos raguval

Nemcsak fogyasztani, hanem készíteni is nagyon jó!
Wokban sült marhahúsos egytálétel

Wokban sült marhahúsos egytálétel

Ázsiai wokos vacsora pár perc alatt az asztalon lehet. Nem kell hozzá más, csak kevés marhahús és sok-sok zöldség.

Top videók

Pihe-puha, szaftos és sajtos: ez az egyik legjobb kombináció, ami a kelt tésztával történhet: Óriás pizzás csiga

A látványos csigaformát pedig egyáltalán nem nehéz kialakítani, egy vágás, pár tekerés, és már mehet is a sütőbe!