Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Készítsünk finom és egészséges főzeléket, frissen sült sajttal:

2017. március 20.
Kelbimbó főzelék sült Camemberttel

A főzelékek méltatlanul elhanyagolt főételnek számítanak mostanában, pedig egyszerű, de ízletes kombinációkat lehet belőlük kihozni. Így a tél végén, kora tavasszal például érdemes kihasználni a kelbimbó szezonját és készíteni belőle egy finom és egészséges főzeléket. Remek feltét hozzá valamilyen frissen sült sajt, például a Camembert.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 40 dkg kelbimbó
  • 1 pohár görög joghurt
  • 2 evőkanál zabliszt
  • 2 db Camembert sajt (light)
  • ½ fej vöröshagyma
  • 0,5 l zöldség alaplé
  • himalája só
  • egész bors
  • fokhagyma
  • olíva olaj spray

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra alul-felül sütéssel.

Mivel a kelbimbónak sülve sokkal karakteresebb íze lesz, ezért félbe vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk. Megszórjuk sóval, befújjuk kevés olíva olajjal, majd az előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.

A Camembert sajt tetejébe egész borsszemeket és egész fokhagyma gerezdeket nyomunk, ettől különleges fűszeres íze lesz. Alufóliába csomagoljuk a sajtot és ezt is a sütőbe tesszük megolvadni.

Egy főzőedényben olívaolajt hevítünk, majd megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a sült kelbimbót, felengedjük a zöldség alaplével és párolni kezdjük. A görög joghurtot csomómentesre keverjük a zabliszttel, majd besűrítjük vele a kelbimbó főzeléket. Végül botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk, de néhány szemet meghagyhatunk egészben is.

Az olvadozó Camembertet még forrón tálaljuk a főzelékkel. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

A 3 legfinomabb rizses étel a nagyvilágból

A 3 legfinomabb rizses étel a nagyvilágból

Rizs mindig van a spájzban, talán nem túlzás, ha azt állítjuk, hogy a világ minden táján. Nálunk legtöbbször sima petrezselymes köret lesz belőle. De tudnunk kell: a rizsből csodálatos ételek készülhetnek. Mi most a világ távoli nemzeteitől kértünk tippeket.

Bibimbap - rizses, marhahúsos egytálétel és retek-, medvehagymás spenót- és uborkasaláta

Hihetetlenül egészséges tud lenni, egy nagy tál főtt rizs. Főleg ha sok kis edényben roppanó zöldségeket kínálunk mellé, koreai módra.

Sült tejberizs bazsalikomos eperrel

Fűszeres jéghideg eperszósz, kívül roppanós, belül krémes gyümölcsrizzsel.

Top videók

Pihe-puha, szaftos és sajtos: ez az egyik legjobb kombináció, ami a kelt tésztával történhet: Óriás pizzás csiga

A látványos csigaformát pedig egyáltalán nem nehéz kialakítani, egy vágás, pár tekerés, és már mehet is a sütőbe!