Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fetával bolndított cukkinitócsni

2016. április 5.
Adásban volt: 2013. május 13.
A recepthez tartozó videó
A reszelt krumpliból készült tócsnit mindenki ismeri, ez a cukkiniből készült változat, egy kis fetával bolondítva szintén sokak kedvence lesz. Frissen is és langyosan, de még hidegen is finom.

Hozzávalók

10-15 darab
  • 75 dkg reszelt cukkini

  • 1 nagy póréhagyma
  • 2 fokhagyma
  • 12 dkg liszt
  • sütőpor
  • 3 tojás
  • 20 dkg feta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • tálaláshoz fokhagymás joghurt
  • sütéshez olaj

Elkészítés

A cukkinit egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és állni hagyjuk.
Ezalatt előkészítjük a többi hozzávalót.
Elmorzsoljuk a fetát, felaprítjuk a zöldfűszereket, felverjük a tojásokat, és apróra vágjuk a hagymát.
A cukkinit alaposan kinyomkodjuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük, fokhagymát reszelünk bele, adunk hozzá egy kiskanálnyi sütőport, és annyi lisztet, hogy közepes sűrűségű masszát kapjunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, evőkanállal beleszaggatjuk a masszát, és a kanál hátával megfelelő vastagságúra lapítjuk. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla az olajat, és frissen tálaljuk. 

4.1/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Joghurtos, fokhagymás cukkini

Joghurtos, fokhagymás cukkini

Ritkán fogyasztjuk nyersen a cukkinit, pedig megéri!

Napi ajánlatunk

Top videók

Pihe-puha, szaftos és sajtos: ez az egyik legjobb kombináció, ami a kelt tésztával történhet: Óriás pizzás csiga

A látványos csigaformát pedig egyáltalán nem nehéz kialakítani, egy vágás, pár tekerés, és már mehet is a sütőbe!