Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fehérboros csirkemell sonkával, camembert-rel és vele sült ananásszal

Mondhatjuk Hawaii csirke variánsnak, így ha kedvelitek az „eredetit”, tegyetek ezzel a recepttel is egy próbát!
2018. August 3.

A fehérborban finom pikáns ízt kap az ananász, és a csirke is szaftos marad. Tálalhatjátok jázminrizzsel vagy például bulgurral, de egy könnyed vacsorához egy tál friss, kevert saláta is elegendő köretnek. Nemcsak fehérbor napra ajánlom!

Hozzávalók

4 személyre
  • 8 kisebb felezett csirkemell
  • kevés olívaolaj
  • só, őrölt fekete bors
  • 8 szelet camembert sajt
  • 8 szelet sonka
  • 1 bébiananász vagy fél ananász (lehetőleg friss, nem konzerv)
  • 1,5 dl száraz, illatos, gyümölcsös jegyekkel bíró fehérbor

Elkészítés

A csirkemellek mindkét oldalát serpenyőben, a felhevített olívaolajon 2-2 percet sütjük (kérget sütünk rájuk), közben sózzuk, borsozzuk.

Az elősütés után sütőtálba sorakoztatjuk, megpakoljuk mindet camembert sajttal és sonkaszeletekkel.

Az ananászt megpucoljuk (legegyszerűbb, ha karikákra vágjuk, majd a szélekről körben levagdossuk a héjat), felcikkezzük. A sütőtálba szórjuk, meglocsoljuk a borral.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percet sütjük alufólia alatt, melyet az utolsó pár percben leveszünk.

A csirkemelleket az ananásszal és (például) citromlével ízesített salátával tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Saslik vele sült burgonyával

Saslik vele sült burgonyával

A nyári grillszezonban akkor sem kell elkeseredni, ha éppen nincs időnk begyújtani a grillt. Ilyenkor kedvencünket, a saslikot sütőben sütöm, krumpliágyon. A burgonya a csípős kolbásztól, tarjától és szalonnától nem szárad ki, ráadásul az íze is nagyon-nagyon finom lesz.
Sült újburgonya fokhagymás aiolival

Sült újburgonya fokhagymás aiolival

Chips+mártogatós. Tuti páros, főleg, ha sültkrumpliról van szó.
Ezt készítsd nyári bulikra: focaccia

Ezt készítsd nyári bulikra: focaccia

Puha, finom olívaolajos, feltétje lehet zöldséges, hagymás, húsos vagy akár burgonyás. Először egy tengerparti kis pékségben vásároltam Olaszországban, azóta gyakran készítem itthon is.

Napi ajánlatunk

Top videók