Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ezt süsd a hétvégén: Kávés Opera szelet

Készítsük el otthon ezt a klasszikus kávéházi süteményt
2018. January 26.

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 140 g darált mandula
  • 30 g búzaliszt
  • 5 db egész tojás
  • 5 db tojásfehérje
  • 140 g porcukor
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 csipet só
  • A roppanós részhez:
  • 70 g corn flakes
  •  70 g étcsokoládé
  • Az olasz krémhez
  • 1 dl erős főzetű kávé
  • 50 g kristálycukor
  • 280 g szobahőmérsékletű vaj
  • 5 db tojássárgája
  • A csokoládé ganachehoz:
  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g habtejszín

Elkészítés

A piskóta elkészítése:

A darált mandulát és a porcukrot beleszitáljuk egy keverőtálba és hozzáadjuk az egész tojásokat. Robotgéppel alaposan elkeverjük. 5 db tojásfehérjét egy csipet sóval és a kristálycukorral  kemény habbá verünk és beleforgatjuk a piskóta alapunkba, majd beleszitáljuk a lisztet is. Osszuk két felé a masszánkat, két közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe. Kb fél cm vastagon, egyenletessen elegyengetjök a tésztát és előmelegitett sütőben, 10-12 perc alatt készre sütjük. Miután kihűltek, mindkét lapot elfelezzük, így 4 db piskótalapot kapunk.

A csokis-roppanós rész elkészítése:

A csokoládét megolvasszuk, majd összekeverjük a durvára tört cornflakes-sel. Rásimítjuk az egyik piskótalap tetejére és berakjuk dermedni a hűtőbe. Ez lesz később az első rétegünk.
 
A krém elkészítése:
 
 A kávét és a cukrot szirup állagúra főzzük. A tojássárgájákat kihabosítjuk, majd óvatosan, vékony sugárban hozzácsurgatjuk a kicsit visszahűlt kávé szirupot, közben folyamatosan verjük tovább a robotgéppel. Hozzáadagoljuk apránként a puha vajat és tovább habosítjuk. 
 
A csokoládé ganache elkészítése:
A habtejszínt felrakjuk közepes lángra és amíg fel nem forr, felkockázzuk a csokoládét. Ha forr a tejszín, rá öntjük a csokira, várunk 1 percet, majd elkeverjük alaposan. Hagyjuk visszahűlni, majd tegyük hűtőbe, míg kenhető állagot nem kapunk.
 
Összeállítás:
Elővesszük a csokis-ropogós réteges piskótánkat és egy adag olasz krémet rásimítunk. Erre helyezzük a második piskótalapot, majd újabb adag olasz krém következik. Rá helyezünk még egy lapot, ezután a csokoládé ganache felét rétegezzük rá. Ha nem lenne elég stabil a krémünk, hanem kicsit még folyós, akkor tegyük hűtőbe a tortánkat, míg ez a réteg meg nem szilárdul! Ha ezzel meg vagyunk, az utolsó lap következik és a maradék ganache-t is elegyengetjük rajta. Tegyük hűtőbe megdermedni, várjunk pár órát, hogy összeálljanak az ízek.
0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók