Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ezt együk kánikulában! 1. rész

Szupersaláta dinnyével és bébispenóttal. A BBC GoodFood magazin receptje
2017. július 31.

Hozzávalók

2 fő
  • 100 g quinoa
  • 2 ek. tökmag
  • ½ kisebb dinnye kimagozva és meghámozva, falatnyi darabokra vágva
  • 80 g bébispenót
  • 1 érett avokádó hámozva, kimagozva és felszeletelve
  • ½ kisebb csokor menta finomra vágva
  • 50 g feta sajt összemorzsolva
  • 1 zöldcitrom leve
  • 1 doboz vízitorma

Elkészítés

1 Öblítsük át a quinoát, majd tegyük fel főni 200 ml vízben. Lefedve, közepes hőfokon főzzük 15 percig, vagy míg az összes folyadékot magába szívja. Ne aggódjunk, ha kissé ráragadna az edény aljára. Ha kész, lazítsuk fel villával és hagyjuk kihűlni.

2 Melegítsünk fel egy serpenyőt és ­pirítsuk benne a tökmagot 1 percig vagy amíg pattogni kezd. Tegyük át nagy tálba a dinnyével, spenóttal, avokádóval, mentával és a fetával együtt. Keverjük hozzá a kihűlt quinoát, majd facsarjuk rá 1 zöldcitrom levét. Kissé ­sózzuk, végül szórjuk a tetejére a vízitormát.

vegetáriánus • rost • vas • folsav • kalcium • gluténmentes

Adagonként: 507 kcal • 25 g zsír • 7 g telített zsír • 48 g szénhidrát • 18 g cukor • 8 g rost • 19 g fehérje • 0,8 g só

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Piknikezzünk! – Nyári tésztasaláta

Piknikezzünk! – Nyári tésztasaláta

A tésztasaláta télen-nyáron nagy kedvenc nálunk. Ezt a receptet az amerikai makaróni nap ihlette: ha már tésztanap, a melegre való tekintettel most jöjjön egy jól behűtött verzió.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!