Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Ez nem a hagyományos sushi: íme egy bacon-be tekert változat

2017. May 20.

Hozzávalók

  • 10 szelet bacon
  • 2 ek. majonéz
  • 1 csésze apróra vágott paradicsom
  • 1 csésze apróra vágott római saláta
  • kóser só, őrölt fekete borsű
  • készíthetjük rizzsel kiegészítve

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, egy nagy tepsire rakjunk rácsot. Fektessünk rá egymással párhuzamosan 5 szelet bacont. Emeljük fel minden második bacon (3 szelet) baloldali végét, helyezzünk a lent maradottakra merőlegesen egy szelet bacont, majd hajtsuk vissza a felemelteket. Ezután az eddig lent levő (2 szelet) baconnek emeljük fel a jobb oldali végét, húzzuk egészen a merőlegesen fektetett szeletig, és amellé, a lent levőkre fektessük a következő szeletet merőlegesen. Hajtsuk vissza a szeleteket, majd végezzük el a műveletet a fennmaradó 3 baconnel is.

20 percig süssük. Ha kész, papírtörlővel itassuk fel róla a zsiradékot.

Kenjük meg vékonyan majonézzel, majd jöhet a paradicsom, majd a saláta (az alsó 1/3-ba rakjuk, úgy könnyebb feltekerni). Sózzuk, borsozzuk, majd tekerjük fel.

 

forrás: delish.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Így sütik a bacont a híres séfek

Így sütik a bacont a híres séfek

Ugyanis vannak módszerek, amelyekkel még finomabb lehet

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!