Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb nyári frissítő!

Barackos granita, azaz jégkása
2017. July 21.

A granita, azaz jégkása az egyik kedvenc nyári frissítőm. Mindig lapul a fagyasztómban egy lapos dobozka tele ezzel a gyümölcsös hűsítő finomsággal, hiszen olyan jó a forró napokon elkanalazgatni egy-egy kis adagot. Készítsétek mindig szezonális gyümölcsökből, a barack mellett dinnyéből, szilvából vagy például csak citrusokból is nagyon finom.

 

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 4 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
  • 1 kis ág rozmaring
  • 3 nagy nektarin
  • 2 nagy őszibarack
  • fél lime kifacsart leve
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítés

barackosgranita1

A cukrot a vízhez szórjuk, majd egy kis lábasban a rozmaringággal együtt felforraljuk. Ezt követően lejjebb vesszük a lángot, és még 10 percet főzzük gyöngyöztetve. Lehúzzuk a tűzről, megvárjuk, hogy kihűljön, majd eltávolítjuk a rozmaringot.

A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk. Késes aprítóba tesszük a citrusok levével és a cukros vízzel. Összetörjük, majd lapos, fagyasztható tálban mélyhűtőbe tesszük.

1-1,5 óránként villával átkeverjük, hogy szilánkosra törjön. Teljes fagyás után tálaljuk.

 

 

3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hihetetlenül finom és krémes: Mascarponés málnafagyi

Hihetetlenül finom és krémes: Mascarponés málnafagyi

Akár fagyigép és állandó botmixeres átkeverés nélkül!
Kókusztejes rizspuding gyümölcsökkel és pirított kókusszal

Kókusztejes rizspuding gyümölcsökkel és pirított kókusszal

Könnyű, „mindenmentes” nyári desszert

Napi ajánlatunk

Top videók