Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A milánói klasszikus fogás - a lyukas csont - kuktában felgyorsítva.

Expressz ossobucco

Adásban volt: 2013. October 30.
A recepthez tartozó videó
A milánói klasszikus fogás - a lyukas csont - kuktában felgyorsítva.
2016. January 2.

Hozzávalók

4-6 személy
  • 4 szelet csontos borjúlábszár
  • 2 közepes hagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 szárzeller
  • fél zellergumó
  • 4 fokhagymagerezd
  • 3 tk sűrített paradicsom
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 dl alaplé
  • friss kakukkfű
  • babérlevél
  • olívaolaj
  • vaj

  • bors
  • kevés liszt
  • citromhéj
  • petrezselyem

Elkészítés

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, egész kevés lisztbe forgatjuk, majd alaposan lecsapkodjuk róla, hogy éppen csak vékonyan befedje. Az olívaolaj és vaj keverékében, forró serpenyőben a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, kérgesítjük. Kitesszük egy tálra, és lefedjük alufóliával.

Az olajon arany színűre pároljuk a hagymát, majd megpirítjuk benne a felkockázott zöldségeket. Hozzáadjuk a paradicsompürét, átforgatjuk, néhány percig így is pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, hogy a pörzsanyagok feloldódjanak, majd hozzáadjuk az alaplevet. Kuktába fektetjük a hússzeleteket, ráöntjük a zöldséges levet, hozzáadjuk az egész fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, kakukkfüvet, szükség szerint ízesítjük. Lezárjuk a kuktát, és kb. 1,5 órán át főzzük a legalacsonyabb hőmérsékleten, amíg a hús vajpuhára nem puhul, gyakorlatilag szétomlik. Az egészen finomra aprított petrezselyemhez friss citromhéjat reszelünk, és tálaláskor az ossobuccora szórjuk. Polenta vagy sáfrányos rizottó lehet  a körete.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Expressz Ossobucco

Könnyű, olaszos ebéd egy elfoglalt nap közepén.

Borjú fartő tormás krémmártással

Lassan készül, mint minden vasárnapi ebéd, de ha egyszer kipróbáltuk, nem fogunk szabadulni tőle.
Fokhagymás, szezámmagos sült gombaragu, polentával

Fokhagymás, szezámmagos sült gombaragu, polentával

Finom egytálétel. Polenta gombaraguval.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!