Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Epres-túrós muffin

Kakaós réteg, túrós réteg és eper, mindez egy kis muffinba zárva. Finom tavaszi süti hétköznapokra, sőt én biztosan magammal fogom vinni piknikezni is! A mennyiség 12 darab klasszikus méretű muffinra vonatkozik.
2018. May 4.

A túrós réteghez a búzadarát érdemes evőkanalanként hozzáadagolni, ugyanis mennyisége függ a túró és a tejföl zsírosságától, illetve a tojássárgáják méretétől. Fontos, hogy kissé sűrűbb állagú masszát kapjunk, elképzelhető, hogy akár picivel több búzadarára lesz szükség. A kakaós réteg sülés közben emelkedni fog (és kissé keveredik majd a túróssal, nekem ez a kedvencem a muffin külalakjában), ezért semmiképpen sem szabad a kapszlikat teljesen teletölteni a kétféle tésztával (különben sülés és emelkedés közben ki fognak folyni).

Hozzávalók

12 darabhoz
  • A kakaós réteghez:
  • 12 dkg puha vaj vagy margarin
  • 8 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 dkg sötét színű kakaópor
  • kevés tej
  • A túrós réteghez:
  • 20 dkg félzsíros túró
  • 2 púpozott evőkanál tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • kevés reszelt biocitromhéj
  • kb. 4 evőkanál búzadara
  • 8-10 szem eper

Elkészítés

A vajat vagy margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd éppen egy kevés (1-2 evőkanál) tejjel simára keverjük. A masszát elosztjuk 12 muffinkapszliban.

A túrós réteghez a túrót áttörjük, majd kikeverjük a tejföllel, a tojássárgájákkal, a kétféle cukorral és pár reszelés citromhéjjal. Ezután a fent említett módon, evőkanalanként hozzáadagoljuk a búzadarát. Simára keverjük, és a kakaós rétegre kanalazzuk.

Az epreket megmossuk, csumájukat levágjuk, felcikkezzük. A túrós rétegre helyezzük, kissé belenyomkodjuk.

A muffinokat 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tavaszi sonkás-hagymás rizottó cukkinivel

Tavaszi sonkás-hagymás rizottó cukkinivel

Krémes állagú rizzsel az igazi.
Mazsolás-vaníliás cukkinikenyér

Mazsolás-vaníliás cukkinikenyér

Friss szezongyümölcsökkel igazán izgalmas.
Epres-camembert sajtos csirkesaláta

Epres-camembert sajtos csirkesaláta

Rövid az eperszezon, használjátok ki! Nálam ilyenkor mindig jókora mennyiség lapul a hűtőben, és nemcsak édes, hanem sós ételekbe is teszek belőle. Ez a recept az egyik legfinomabb tavaszi salátám, általában vacsorára készítem magunknak.

Napi ajánlatunk

Top videók