Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Epres sajttorta

Igazi szezonális kedvenc Krisztitől.
2018. május 24.

Több okból is érdemes otthon is megpróbálkozni a sajttortával. Egyrészt csak néhány alapanyag szükséges hozzá és szuper egyszerűen összeállítható, másrészt egy könnyed, bármikor jóleső desszertet kapunk eredményül.

Hozzávalók

  • 15 dkg cukormentes zabkeksz
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 50 dkg light mascarpone
  • 17 dkg eritrit
  • 2 db tojás
  • 15 dkg eper
  • 1 evőkanál útifű maghéj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160ᵒC-ra.

A zabkekszet egy vastag nejlonzacskóba tesszük, majd egy húskloffoló segítségével apróra törjük. Ezután egy tálban összekeverjük a kekszmorzsát az olvadt kókuszolajjal, majd egy alufóliával több rétegben betekert kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.

Az előmelegített sütőben 12 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezalatt egy kézi habverő segítségével összekeverjük a mascarponet 15 dkg eritrittel és a tojásokkal. Ezt a krémet az elősütött kekszlapra öntjük és elegyengetjük. A tortaformát egy magasfalú tepsibe tesszük, amit megtöltünk kb. 0,5 liter vízzel.

A tepsit a forró sütőbe tesszük 30 percre. Ezután kivesszük és lefedjük a tortát alufóliával, nehogy megégjen, majd visszatesszük és további 40 percig sütjük.

A megsült tortát hideg helyen hűlni hagyjuk.

Az epret (néhány szem kivételével) felkockázzuk, majd 2 dkg eritrittel és az útifű maghéjjal összekeverve alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett forralni kezdjük, amíg levet ereszt és elkezd sűrűsödni. Az eperszószt a torta tetejére kanalazzuk.

A sajttortát egy éjszakára, vagy legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt friss eperszeletekkel díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Poharas Rákóczi túrós

Poharas Rákóczi túrós

Vannak sütemények, amelyek sosem „mennek ki a divatból”, éppen csak más formát öltenek az aktuális gasztronómiai trendeknek köszönhetően. Most a Rákóczi túróst készítettem el pohárdesszertként, egészséges alapanyagokkal.
Gombás-sajtos muffin

Gombás-sajtos muffin

Muffinformába nem csak süteményt, de sós ételeket is tölthetünk! Ez a gyorsan elkészíthető sajtos-gombás változat tökéletes tízórai vagy uzsonna választás.
Vörösáfonyás energiagolyó

Vörösáfonyás energiagolyó

Vannak napok, amikor olyan elfoglaltak vagyunk, hogy még egy normális étkezésre sem jut elég idő. Ilyenkor hasznosak lehetnek ezek az energiagolyók, hiszen könnyen hordozhatóak, néhány falat az egész, és sokáig feltöltenek energiával.

Napi ajánlatunk

Top videók