Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Egyserpenyős balzsamecetes csirke fetával

Egy meglepő gyümölcs is kerül az ételbe
2018. január 7.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 ek. olíva olaj
  • 3 csésze bébi burgonya, apró kockákra vágva
  • só és bors
  • 1 csokor spárga, falatnyira vágva
  • ½ cukkini, falatnyira vágva
  • 1 ek. liszt
  • 2 nagyobb csirkemell, felkockázva
  • 1 csésze húsleves
  • 2 ek. balzsamecet
  • a tálaláshoz ¼ csésze feta sajt, és ¼ csésze gránátalma mag

Elkészítés

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes láng felett. Kezdjük el benne főzni a krumplikockákat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Kevergetés mellett főzzük 15 percig. Adjuk hozzá a spárgát és a cukkinit, keverjük át, majd főzzük lefedve 5 percig. Rakjuk a serpenyő tartalmát egy nagy tálba, szórjuk meg a liszttel, keverjük át, és tegyük félre.

Rakjuk a csirkekockákat a serpenyőbe – ha kell, locsoljunk rá egy kevés olajat – és főzzük 5-7 percig. Adjuk hozzá a krumplis keveréket, a húslevest, és a balzsamecetet, majd kevergetés mellett főzzük össze 3-5 perc alatt.

Szórjuk rá a fetát és a gránátalma magokat, majd tálaljuk azonnal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Így készül a legfinomabb csirkemell, amely omlós és lédús

Így készül a legfinomabb csirkemell, amely omlós és lédús

A csirke sütéséhez van még trükköm, ami kétszeresen, sőt háromszorosan bebiztosítja a a száraz cipőtalp elkerülését!

Napi ajánlatunk

Top videók