Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egyél egy piros almát! De még jobb, ha előtte fűszerezed, és megsütöd!

December 1-jén, az „egyél egy piros almát!” napon biztosan, de még jobb, ha gyakrabban teszitek! Csak úgy magában, párolva húsok mellé, pitébe vagy éppen sült almaként. Az alábbi sült alma receptbe csempésztem némi mézesfűszert, hogy az illatával és ízével már most hangolódjunk kicsit az ünnepekre.
2017. december 1.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 nagy piros alma
  • 25 dkg félzsíros túró
  • 10 dkg sűrű tejszínes krémsajt/mascarpone
  • 4 dkg porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 5 dkg őrölt dió
  • 5 dkg mazsola
  • 2-3 nagy csipet mézesfűszer-keverék
  • pár reszelés biocitromhéj
  • mandulaszirom a tálaláshoz

Elkészítés

Az almákat megmossuk, hosszában kettévágjuk, magházukat kivájjuk. Óvatosan az alma húsát is kivájjuk egy vékony peremet hagyva.

A túrót áttörjük, majd kikeverjük a krémsajttal, a kétféle cukorral, az őrölt dióval, a mazsolával, a mézesfűszerrel és a citromhéjjal. Alaposan összedolgozzuk. (Még finomabb lesz, ha a mazsolát előzőleg kevés rumba áztatjuk.)

A kivájt almahúst kis kockákra vágjuk, majd a túrós krémhez forgatjuk. Ekkor érdemes megkóstolni, szükség esetén még adhatunk hozzá kevés cukrot vagy mézesfűszert.

Az almákat sütőtálba tesszük, és mindbe kanalazunk a töltelékből. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percet sütjük. Mandulaszirommal meghintve tálaljuk. Önmagában is nagyon finom, vagy kínálhatjuk például vaníliasodóval.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!