Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Egy remek hétvégi reggeli: Franciapirítós kolbásszal

2017. July 23.

Hozzávalók

  • 8-10 szelet puha szendvicskenyér
  • 8-10 főtt kolbász
  • 3 tojás
  • ½ csésze tej
  • 3 ek. cukor
  • ½ tk. fahéj
  • 1 tk. vanília aroma
  • 1 ek. liszt

Elkészítés

Vágjuk le a kenyerek héját, majd lapítsuk ki azokat (kezünkkel, vagy sodrófával). Rakjunk mindegyikre egy kolbászt (pont akkora legyen, mint a kenyér), majd tekerjük fel szorosan.

Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon, majd vajazzuk ki. Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a tejet, a cukrot, a fahéjat, a vaníliaaromát és a lisztet – ebben forgassuk át a tekercseket mielőtt sütjük.

Pár perc alatt megsülnek, fakanállal finoman forgassuk őket, nehogy szétessenek. Melegen, juharsziruppal tálaljuk.

forrás: tastesbetterfromscratch.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hívj vendégeket! Brie sajtos pirítós hagymalekvárral

Hívj vendégeket! Brie sajtos pirítós hagymalekvárral

Fantasztikus vacsora, vagy vendégváró. Friss hagymalekvárral megkent, brie sajtos bagett, áfonyával.

Napi ajánlatunk

Top videók