Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Egészséges őszi finomság reggelire, uzsonnára

Sütőtökös chia puding bogyósgyümölcs-réteggel
2017. október 17.

Hozzávalók

  • A pudinghoz
  • 1 csésze mandula- vagy kókusztej
  • ½ csésze chia mag
  • 1 csésze sütőtök
  • 1 tk. vanília aroma
  • 1 tk. fehéj
  • 1,5 tk. sütőtökpite fűszerkeverék
  • 1/3 csésze juharszirup vagy kókusznektár
  • A gyümölcsréteghez
  • 1 1/3 csésze áfonya
  • 1 csésze málna (fagyasztott is megfelel)
  • 1 ek. vegán vaj
  • 2 ek. nyers kókusznektár
  • 1 ek. mandulatej
  • 2 ek. chia mag
  • Extra topping: fahéj, fahéj rúd, kókusztejszín

Elkészítés

Süssük meg a sütőtököt és készítsük el a gyümölcsréteget: tegyünk egy lábasba 1 csésze áfonyát, a málnát, a vajat, a kókusznektárt, és a mandulatejet. Közepes lángon melegítsük, míg a gyümölcsök ereszteni kezdik a levüket, és gyümölcslé-állagú lesz a keverék. Óvatosan forgassuk bele a chia magot és a maradék áfonyát, majd főzzük további 2 percig, végül húzzuk le a tűzről.

Tegyük a chia puding minden hozzávalóját egy nagy teljesítményű turmixba, keverjük, amíg pudingállagú lesz, majd kanalazzuk befőttesüvegbe/pohárba. Kanalazzuk rá a gyümölcsréteget, végül pedig mehet rá a választott topping.

forrás: Camera Ready Lifestyle

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók