Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme az újragondolt rántott hús burgonyapürével kombó

Kicsit más, kicsit egészségesebb változat

Édesburgonya bundás csirkemell karfiolpürével

Ennél a főételnél az alapgondolatot a hagyományos „rántott hús burgonyapürével” ötlet adta. A csavar ott van, hogy a burgonya ez esetben édesburgonya, és nem püréként, hanem a csirkemell bundájaként szerepel a tányéron.

Mivel a szükséges szénhidrátmennyiséget fedezni tudjuk az édesburgonyából, a hús mellé köretnek már csak valamilyen zöldségfélét ajánlok, például egy egyszerű burgonyapüré helyettesítőt, karfiolból.

 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 30 dkg csirkemell
  • 40 dkg édesburgonya
  • 8 dkg rizsliszt
  • 2 tojás
  • só, bors
  • olívaolaj spray
  • 40 dkg karfiol
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 dl (növényi) tej

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük légkeveréssel 200°C-ra.

2. A csirkemellet megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, majd aprólyukú reszelőn lereszeljük.

3. A lereszelt burgonyát összekeverjük a zabliszttel és a tojásokkal. Ebbe a masszába forgatjuk bele a csirkemelleket úgy, hogy mindenhol befedje a „bunda”.

4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, befújjuk olívaolaj sprayjel, hogy szép barnára süljenek, majd az előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. 10 perc után átfordítjuk a hússzeleteket a másik oldalukra, ismét befújjuk vékonyan olajjal és készre sütjük.

5. A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben teljesen puhára főzzük. Ezután botmixerrel pépesítjük, sózzuk, borsozzuk, végül kókuszolajjal és tejjel krémesre keverjük.

6. Az aranybarnára sült csirkemell szeleteket a karfiolpürével tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!