Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme az újragondolt rántott hús burgonyapürével kombó

Kicsit más, kicsit egészségesebb változat
2017. február 10.

Édesburgonya bundás csirkemell karfiolpürével

Ennél a főételnél az alapgondolatot a hagyományos „rántott hús burgonyapürével” ötlet adta. A csavar ott van, hogy a burgonya ez esetben édesburgonya, és nem püréként, hanem a csirkemell bundájaként szerepel a tányéron.

Mivel a szükséges szénhidrátmennyiséget fedezni tudjuk az édesburgonyából, a hús mellé köretnek már csak valamilyen zöldségfélét ajánlok, például egy egyszerű burgonyapüré helyettesítőt, karfiolból.

 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 30 dkg csirkemell
  • 40 dkg édesburgonya
  • 8 dkg rizsliszt
  • 2 tojás
  • só, bors
  • olívaolaj spray
  • 40 dkg karfiol
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 dl (növényi) tej

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük légkeveréssel 200°C-ra.

2. A csirkemellet megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, majd aprólyukú reszelőn lereszeljük.

3. A lereszelt burgonyát összekeverjük a zabliszttel és a tojásokkal. Ebbe a masszába forgatjuk bele a csirkemelleket úgy, hogy mindenhol befedje a „bunda”.

4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, befújjuk olívaolaj sprayjel, hogy szép barnára süljenek, majd az előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. 10 perc után átfordítjuk a hússzeleteket a másik oldalukra, ismét befújjuk vékonyan olajjal és készre sütjük.

5. A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben teljesen puhára főzzük. Ezután botmixerrel pépesítjük, sózzuk, borsozzuk, végül kókuszolajjal és tejjel krémesre keverjük.

6. Az aranybarnára sült csirkemell szeleteket a karfiolpürével tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

5 szuper ötlet a jégkockatartók hasznosítására

Nyáron talán mindenki hűtőszekrényében lapul egy-két folyamatosan feltöltött jégkockatartó, hogy bármikor hűsíthessük magunkat jeges italokkal. Szilikonból sokféle jópofa formában beszerezhetjük, és nemcsak jégkocka gyártáshoz használhatjuk! Íme pár további ötlet.