Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Diós, narancsos sütőtöktorta

Adásban volt: 2013. november 12.
A recepthez tartozó videó
Fűszeres, narancsos, sütőtökös torta. Krémsajttal és (pirított) dióval a tetején.

Hozzávalók

  • 15 dkg sima liszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 20 dkg nádcukor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 2 tk sütőpor
  • 15 dkg dió
  • 10 szem aszalt sárgabarack
  • 4 tojás
  • 15dkg olvasztott vaj
  • 1 narancs héja
  • 50dkg sütőtök, reszelve
  • őrölt gyömbér
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • szegfűbors
  • bors
  • Krém:
  • 20 dkg light natúr krémsajt
  • 1 narancs
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 vaníliarúd

Elkészítés

A sütőtököt megpucoljuk és nyersen lereszeljük. Először a szárazanyagokat összekeverjük: a kétféle lisztet összevegyítjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport, egy csipet sót és a fűszereket: fahéjat, őrölt gyömbért, stb. Egy másik tálban a nedves anyagokat is keverjük össze: a négy tojást a nádcukrot, az olvasztott vajat és egy narancs reszelt héja és a felének a leve, ezeket egy kézi mixerrel egyneműre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lereszelt sütőtököt. Az elkevert nedves anyagokat a szárazakhoz adjuk. Hozzákeverjük még a feldarabolt sárgabarackot és a durvára vágott diót. Egy kapcsos tortaformát kiolajozunk, kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát.180 C fokon 50 percet – 1 órát sütjük. A míg a torta sül addig elkészítjük a krémet. Natúr krémsajthoz adunk egy kevés vajat, porcukrot, egy kevés narancslét és egy félrúd vanília kikapart magját. Szobahőmérsékleten kikeverjük a krémet, majd hűtőszekrényben visszadermesztjük, majd a kihűlt torta tetejére kenjünk, és megszórjuk durvára aprított dióval.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Diós, narancsos sütőtöktorta narancsos krémmel

Fűszeres, narancsos, sütőtökös torta. Krémsajttal és (pirított) dióval a tetején.

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!