Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fél óra és kész a finom diós, gyümölcsös morzsasüti

Ősszel nagyon szeretem megpakolni a kosaram édes, szaftos gyümölcsökkel, ezek a legtöbb esetben morzsasütiben végzik nálam. A morzsás réteget szinte minden alkalommal variálom kedvem szerint: kókusszal, zabbal, zabkorpával is szoktam készíteni. Most egyszerűen a liszt egy részét finomra őrölt dióval helyettesítettem, hogy még ősziesebb legyen a desszertem.
2017. November 2.

Ősszel nagyon szeretem megpakolni a kosaram édes, szaftos gyümölcsökkel, ezek a legtöbb esetben morzsasütiben végzik nálam. A morzsás réteget szinte minden alkalommal variálom kedvem szerint: kókusszal, zabbal, zabkorpával is szoktam készíteni. Most egyszerűen a liszt egy részét finomra őrölt dióval helyettesítettem, hogy még ősziesebb legyen a desszertem.

Hozzávalók

egy közepes méretű sütőtálhoz
  • 3 közepes méretű alma
  • 2 nagy, lédús körte
  • 5 nagy szem szilva
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg finomra őrölt dióbél
  • 12 dkg vaj + a forma kikenéséhez
  • 5 dkg nádcukor
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanál nagy szemű zabpehely

Elkészítés

A gyümölcsöket megmossuk, az almát és a körtét meghámozzuk, majd a szilvával együtt felkockázzuk. Összeforgatjuk a pudingporral, majd egyenletesen kiterítjük egy kivajazott sütőtálban.

A lisztet összekeverjük az őrölt dióval, majd morzsás állagúra morzsoljuk a vajjal, a cukorral és a sóval. A gyümölcsökre halmozzuk, tetejét megszórjuk a zabpehellyel.

170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Langyosan a legfinomabb!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ez gyors, egyszerű, könnyű: Fetás lepény sütőtökkel és bébispenóttal

Ez gyors, egyszerű, könnyű: Fetás lepény sütőtökkel és bébispenóttal

Mindig tartok leveles tésztát a mélyhűtőben, általában a legegyszerűbb, fél kg-os nyújtható fajtájút. Ha gyors vacsorát tervezek, csak kikapom a mélyhűtőből, megvárom, hogy felengedjen, és már készíthetem is a sós vagy édes leveles süteményeket, lepényeket.

Napi ajánlatunk

Top videók