Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Diane-mártás

Adásban volt: 2013. September 23.
A recepthez tartozó videó
A tökéletes steak, tökéletes kísérője a Diane-mártás. Gombával, brandyvel és egy kis tűzzel!

Hozzávalók

  • 10 dkg gomba
  • 1 salotta hagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olaj
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek Worcestershire szósz
  • 1 ek dijoni mustár
  • 2-3 ek brandy
  • 1 dl alaplé

  • bors

Elkészítés

A mártás elkészítéséhez használjuk azt a serpenyőt, amiben a steaket sütöttük. A finomra aprított hagymát egy kis vaj és olaj keverékén üvegesre dinszteljük. Majd hozzáadjuk vékonyra szelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és finoman megpároljuk, nem pirítjuk. Ezután locsoljunk 2-3 evőkanálnyi brandyt a serpenyőbe, majd óvatosan gyújtsuk meg. Amikor az alkohol elégett, adjuk hozzá a worcestershire szószt, a mustárt.  Öntsük fel a mártást az alaplével, majd adjuk hozzá a tejszínt, rotyogtassuk össze 2-3 percig, és a steak mellé tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Diane-mártás

A tökéletes steak, tökéletes kísérője a Diane-mártás. Gombával, brandyvel és egy kis tűzzel!

A tökéletes steak

Végre megtudhatjuk a tökéletes steak elkészítésének titkait! Van egy, három és öt perces változat.
A tökéletes steak

A tökéletes steak

Végre megtudhatjuk a tökéletes steak elkészítésének titkait! Van egy, három és öt perces változat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sajtos tejfölös golyók

Így készíti Marton Adrienn