Izgalmas receptek és praktikus megoldások Pataky Pétertől és vendégeitől

Diane-mártás

Adásban volt: 2013. szeptember 23.
A recepthez tartozó videó
A tökéletes steak, tökéletes kísérője a Diane-mártás. Gombával, brandyvel és egy kis tűzzel!

Hozzávalók

  • 10 dkg gomba
  • 1 salotta hagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olaj
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek Worcestershire szósz
  • 1 ek dijoni mustár
  • 2-3 ek brandy
  • 1 dl alaplé

  • bors

Elkészítés

A mártás elkészítéséhez használjuk azt a serpenyőt, amiben a steaket sütöttük. A finomra aprított hagymát egy kis vaj és olaj keverékén üvegesre dinszteljük. Majd hozzáadjuk vékonyra szelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és finoman megpároljuk, nem pirítjuk. Ezután locsoljunk 2-3 evőkanálnyi brandyt a serpenyőbe, majd óvatosan gyújtsuk meg. Amikor az alkohol elégett, adjuk hozzá a worcestershire szószt, a mustárt.  Öntsük fel a mártást az alaplével, majd adjuk hozzá a tejszínt, rotyogtassuk össze 2-3 percig, és a steak mellé tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A tökéletes steak

A tökéletes steak

Végre megtudhatjuk a tökéletes steak elkészítésének titkait! Van egy, három és öt perces változat.

Napi ajánlatunk

Fehérborban gőzölt spárga

Fehérborban gőzölt spárga

A spárga elkészítésének egyik legegyszerűbb módja, amivel tavaszi hangulatot varázsolhatunk az étkező asztalra.
Házi halrudacska

Házi halrudacska

A kész bolti helyett, készítsünk otthon, pillanatok alatt halrudacskát. Kókuszolajban kisütve még gyerekbarátabb.
Fűszeres házi almachutney

Fűszeres házi almachutney

Fűszeres chutney, ami minden sült húshoz remekül passzol. Érdemes nagyobb adagot csinálni belőle.

Top videók