Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Diane-mártás

Adásban volt: 2013. September 23.
A recepthez tartozó videó
A tökéletes steak, tökéletes kísérője a Diane-mártás. Gombával, brandyvel és egy kis tűzzel!

Hozzávalók

  • 10 dkg gomba
  • 1 salotta hagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olaj
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek Worcestershire szósz
  • 1 ek dijoni mustár
  • 2-3 ek brandy
  • 1 dl alaplé

  • bors

Elkészítés

A mártás elkészítéséhez használjuk azt a serpenyőt, amiben a steaket sütöttük. A finomra aprított hagymát egy kis vaj és olaj keverékén üvegesre dinszteljük. Majd hozzáadjuk vékonyra szelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és finoman megpároljuk, nem pirítjuk. Ezután locsoljunk 2-3 evőkanálnyi brandyt a serpenyőbe, majd óvatosan gyújtsuk meg. Amikor az alkohol elégett, adjuk hozzá a worcestershire szószt, a mustárt.  Öntsük fel a mártást az alaplével, majd adjuk hozzá a tejszínt, rotyogtassuk össze 2-3 percig, és a steak mellé tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Diane-mártás

A tökéletes steak, tökéletes kísérője a Diane-mártás. Gombával, brandyvel és egy kis tűzzel!

A tökéletes steak

Végre megtudhatjuk a tökéletes steak elkészítésének titkait! Van egy, három és öt perces változat.
A tökéletes steak

A tökéletes steak

Végre megtudhatjuk a tökéletes steak elkészítésének titkait! Van egy, három és öt perces változat.

Napi ajánlatunk

Csokis-céklás palacsinta

Csokis-céklás palacsinta

Gyömbérkrémmel és málnával
Túrós amerikai palacsinta

Túrós amerikai palacsinta

Nemcsak édes, hanem sós változatban is elkészíthetjük! Csigó Zita receptje

Top videók

Így készítsünk egyszerű, de látványos farsangi álarcot

Két nagyszerű ötlet egy kétperces videóban