Diane-mártás

0/5
Adásban volt: 2013. szeptember 23.A recepthez tartozó videó
A tökéletes steak, tökéletes kísérője a Diane-mártás. Gombával, brandyvel és egy kis tűzzel!

Hozzávalók

» 10 dkg gomba
» 1 salotta hagyma
» 1 ek vaj
» 1 ek olaj
» 1 dl tejszín
» 2 ek Worcestershire szósz
» 1 ek dijoni mustár
» 2-3 ek brandy
» 1 dl alaplé
»
» bors

Elkészítés

A mártás elkészítéséhez használjuk azt a serpenyőt, amiben a steaket sütöttük. A finomra aprított hagymát egy kis vaj és olaj keverékén üvegesre dinszteljük. Majd hozzáadjuk vékonyra szelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és finoman megpároljuk, nem pirítjuk. Ezután locsoljunk 2-3 evőkanálnyi brandyt a serpenyőbe, majd óvatosan gyújtsuk meg. Amikor az alkohol elégett, adjuk hozzá a worcestershire szószt, a mustárt.  Öntsük fel a mártást az alaplével, majd adjuk hozzá a tejszínt, rotyogtassuk össze 2-3 percig, és a steak mellé tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Ezeket is érdekesnek találhatod

Diane-mártás

Diane-mártás

Adásban volt: 2013. szeptember 23.

A tökéletes steak, tökéletes kísérője a Diane-mártás. Gombával, brandyvel és egy kis tűzzel!
A tökéletes steak

A tökéletes steak

Adásban volt: 2013. szeptember 23.

Végre megtudhatjuk a tökéletes steak elkészítésének titkait! Van egy, három és öt perces változat.
A tökéletes steak

A tökéletes steak

Végre megtudhatjuk a tökéletes steak elkészítésének titkait! Van egy, három és öt perces változat.

Szólj hozzá Te is!