Fantasztikus receptek és praktikák Mautner Zsófitól és Pataky Pétertől

Diane-mártás

Adásban volt: 2013. szeptember 23.
A recepthez tartozó videó
A tökéletes steak, tökéletes kísérője a Diane-mártás. Gombával, brandyvel és egy kis tűzzel!

Hozzávalók

  • 10 dkg gomba
  • 1 salotta hagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olaj
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek Worcestershire szósz
  • 1 ek dijoni mustár
  • 2-3 ek brandy
  • 1 dl alaplé

  • bors

Elkészítés

A mártás elkészítéséhez használjuk azt a serpenyőt, amiben a steaket sütöttük. A finomra aprított hagymát egy kis vaj és olaj keverékén üvegesre dinszteljük. Majd hozzáadjuk vékonyra szelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és finoman megpároljuk, nem pirítjuk. Ezután locsoljunk 2-3 evőkanálnyi brandyt a serpenyőbe, majd óvatosan gyújtsuk meg. Amikor az alkohol elégett, adjuk hozzá a worcestershire szószt, a mustárt.  Öntsük fel a mártást az alaplével, majd adjuk hozzá a tejszínt, rotyogtassuk össze 2-3 percig, és a steak mellé tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A tökéletes steak

A tökéletes steak

Végre megtudhatjuk a tökéletes steak elkészítésének titkait! Van egy, három és öt perces változat.

Napi ajánlatunk

Citromos répakenyér

Citromos répakenyér

Sallay Fanni csodás desszertje bármilyen évszakban üde színfoltja lehet nemcsak egy ünnepi, hanem bármilyen asztalnak. Vigyázat, gyorsan fogy!
Szicíliai szardíniás spagetti

Szicíliai szardíniás spagetti

Ez a szícíliai spagetti hamar elkészül, de mégis nagyon különleges. Az édeskömény, a mazsola, a mandula és a szardínia teszik különösen izgalmassá.

Top videók