Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

David Rocco: Pasta Al Forno

azaz kemencében (ill.sütőben) sült tészta
2016. szeptember 19.

Hozzávalók

4 személyre
  • 15 db. olajbogyó, kimagozott és apróra vágott
  • 4 evőkanál / 60 ml extra szűz olívaolaj
  • 1 nagy padlizsán, kockára vágva
  • 10 nagy méretű, napon szárított paradicsom, apróra vágva
  • 450 g rigatoni tészta
  • 2 szárított, zúzott chili-paprika (nem kötelező)
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 750 ml paradicsompüré

  • 400 g mozzarella

Elkészítés

1.Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.

2. Míg a rigatoni a sós forrásban lévő vízben fő, addig készítsük el a szószt.

3. Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a padlizsánt, az aszalt paradicsomot, az olajbogyót, a chili paprikát – ha szeretjük – és a fokhagymát, pirítsuk őket néhány percig.

4. Adjuk hozzá a paradicsompürét és a sót. Főzzük  a szószt körülbelül 10 percig,  közepes lángon.

5. Szűrjük le a tésztát, majd tegyük a serpenyőbe, szórjuk meg a parmezánnal és főzzük 30 másodpercig.

6. Ezután helyezzük a tészta felét egy sütőedénybe, tegyük rá a mozzarella és a scamorza felét és tegyünk rá még a parmezánból is.

7.  Tegyük rá a tészta másik felét és adjuk hozzá a maradék sajtokat.

8. Süssük 20-30 percig, vagy amíg aranybarna lesz.

Javaslat:

  • Füstölt scamorza sajt, apróra vágva.
  • Frissen reszelt parmezán sajt, a tálaláshoz.

 

Forrás:cookingchanneltv.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

 Olasz babos tészta (Pasta e fagioli)

Olasz babos tészta (Pasta e fagioli)

A bab és a tészta elsőre furcsa párosításnak hangozhat, de az olaszoknak mindig hihetünk.
Szójás, gyömbéres lazac chilis rizstésztával

Szójás, gyömbéres lazac chilis rizstésztával

Talán nem is gondolnánk, hogy milyen könnyen elkészíthetjük mi is az ázsiai éttermekből ismert fogásokat.
Rétestésztában sült csirkés rizspiláf

Rétestésztában sült csirkés rizspiláf

Egyszerű, hétköznapi alapanyagokból készült kiadós, laktató, akár ünnepi egytálétel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!