Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme egy újabb szuper recept a GoodFood magazinból!

Currys csirke katsu-burger és a japán hétfűszer keverék

Hozzávalók

2 fő
  • 2 bőr nélküli csirkemell
  • napraforgó- vagy más olaj a sütéshez
  • A páchoz
  • 500 ml tej
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 ek. shichimi togarashi fűszerkeverék
  • A katsu majonézhez
  • 50 ml ketchup
  • 1-1 tk. pirított szezámolaj és szójaszósz
  • 1 ek. Worcestershire szósz
  • ½ ek. folyékony méz
  • ½ zöldcitrom leve
  • 1 tk. csípős mustár
  • 2 tk. közepes currypor
  • 3 ek. majonéz
  • A csirke katsuhoz
  • 1 tojás
  • 100 g rizsliszt
  • 60 g pankomorzsa
  • 2 hamburgerzsemle
  • maréknyi felszeletelt jégsaláta
  • 2 újhagyma finomra szeletelve
  • 2 retek vékonyan felszeletelve

Elkészítés

1 Tálban keverjük össze a pác hozzávalóit 1 tk. sóval. Tegyük bele a húst, fedjük le folpackkal és rakjuk a hűtőbe legalább 3 órára. A majonéz valamennyi hozzávalóját keverjük simára.

2 A sütés megkezdése előtt félórával vegyük elő a csirkét a hűtőből. A feltört tojást egy tálban habverővel vagy villával keverjük össze 2 ek. páclével. Vegyítsük a rizslisztet a pankóval és szórjuk egy tányérra. Az egyik csirkemellet vegyük ki a pácléből, csepegtessük le róla a felesleget, mártsuk a tojásos keverékbe, aztán forgassuk a lisztes morzsába. Fektessük egy tányérra, és ugyanígy panírozzuk be a másik csirkemellet.

3 Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben vagy olajsütőben 180 fokosra (vagy amíg a beledobott kenyérdarab 30 másodperc alatt megpirul). Süssük meg a csirkemelleket 10-12 perc alatt. Konyhai papírtörlőn itassuk le róluk a felesleges zsiradékot, aztán vágjuk mindkét csirkemellet 4-5 darabra.

4 A zsemléket vágjuk félbe, pirítsuk meg, és kenjük meg a majonézzel. Tegyünk mindegyikbe salátát, újhagymát és retket, rá csirkemellet, arra pedig újra majonézt.

rost • vas • c-vitamin • folsav

Adagonként: 1080 kcal • 48 g zsír • 6 g telített zsírsav • 107 g szénhidrát • 21 g cukor • 8 g rost • 50 g fehérje • 3 g só

Shichimi togarashi

Japán hétfűszer-keveréknek is nevezik, és évszázadok óta a japán konyha egyik leggyakrabban használt ízesítője. Levesekhez, rizsételekhez, tésztákhoz, húsokhoz egyaránt használják. Alkotórészei a durvára őrölt piros chili, az őrölt sansho (ez a szecsuáni bors japán változata), a pirított yuzu- (japáncitrom) vagy narancshéj, a fekete és a fehér szezámmag, az őrölt gyömbér és a nori (alga). Mint általában a fűszerkeverékeknek, ennek is vannak helyi változatai, amelyekben egy-két összetevő más lehet, illetve készítik csípős és kevésbé csípős változatban is. Ha kipróbáljuk, ne álljunk meg a japán fogásoknál: a pattogatott kukoricától a sült krumplin át a salátákig bármit ízesíthetünk vele.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A tuti pulykaburger titkai

A tuti pulykaburger titkai

Mert több is van! De Horvát Sára nem mindig tud titkot tartani...

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!