Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Cukros birsalma kocka

2016. October 24.

Hozzávalók

  • birsalma (amennyit csak szeretnél), megpucolva, kimagozva
  • cukor
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés

1. Egy nagy lábosban kezdjünk el vizet forralni, és ha felforrt, tegyük bele a birsalmát, és főzzük puhára.

2. Szűrjük le és mérjük meg, majd turmixoljuk össze. Tegyük egy tiszta lábosba.

3. Adjunk hozzá annyi cukrot, mint amennyi a megfőtt birsalma.

4. Most jöhet hozzá a citromlé.

5. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve, kezdjük el melegíteni.

6. Addig kevergessük, amíg sötétebb színű, sűrű, és ragacsos lesz.

7. Ez kb. 1.5 óra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és borítsuk ki rá a zselét, egyenletesen oszlassuk el.

8. Maximum 2-3 cm magas legyen. Egy habkártyával egyengessük el a tetejét.

9. Tegyünk még egy sütőpapírt a tetejére. Vegyük fel a konyhai kesztyűt, és lapítsuk a felületét még egyenletesebbé.

10. Vegyük le, és dobjuk ki a felső sütőpapírt, majd tegyük a hűtőbe 24 órára.

11. Másnap késsel vágjuk kockákra.

12. A kockákat fektessük egy másik sütőpapírra. 3 napig hagyjuk száradni.

13. Közben egyszer fordítsuk meg. 3 nap múlva hempergessük meg cukorban. Légmentesen lezárva akár 6 hónapig is eláll.

  

Forrás: donkeyandthecarrot.blogspot.hu

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!