Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Cukormentes forró csokoládé

Adásban volt: 2013. november 6.
A recepthez tartozó videó
Hogy az esős őszi napok is jól induljanak, szükségünk lehet egy pohár melengető italra. Ha ez ráadásként még cukormentes is, a lelkiismeretünkkel sem kell egész nap viaskodnunk.
2015. november 21.

Hozzávalók

  • 2 dl víz
  • 3 dl kókusztej
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 5 dkg étcsokoládé (65%)
  • nyírfacukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1 tojásfehérje

Elkészítés

2 dl forralt vízben elkeverünk 2 evőkanál keserű kakaóport. Kis lábasban felforrósítjuk a kókusztejet, teszünk bele egy csipet sót (fontos!), vaníliamagokat, majd a felaprított jó minőségű csokoládét és, ha kell, pici nyírfacukrot, és hozzá keverjük a vízben felolvasztott kakaóport. Közben a tojásfehérjét vaníliával fényesre és közepesen keményre feverjük, pár perc után mehet hozzá egy kis nyírfacukrot. Ez a hab kerül a forró csokoládé tetejére.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Forró pink grapefruit ital

Forró pink grapefruit ital

A C-vitaminban gazdag forró ital grapefruitból és citromból, mézzel és gyömbérrel a megfázásos napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Almás kalácspuding

Krémes és gyümölcsös, télies ízű és illatú kalácspuding. Vegyétek ki a sütőből, hintsétek meg porcukorral, és tálaljátok azon melegében!

Nutella imádók figyelem! Ezt a kekszet ki kell próbálnotok!

Sokak kedvenc mogyorókréme nemcsak kanalazva vagy kalácsra kenve finom, hanem szaftos kekszet is készíthetünk belőle