Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Cukkinitészta húsos raguval

Legyen kevesebb kalória!
2018. June 21.

Ha valaki diétázik, nagyon sokszor érezheti úgy, hogy nem is a szokások vagy a mennyiségek, hanem az ízek hiányoznak neki. Jó hír, hogy a finom, tésztához tálalt ragukról sem kell lemondaniuk, még úgy sem, ha (az amúgy nagyon egészséges) teljes kiőrlésű tésztákat mellőznék egy ideig. A nyári cukkiniszezonban szuper alternatíva a cukkinitészta, amit kedvetek szerint vághattok vékonyabbra vagy vastagabbra, sőt már cukkinispirálozót is vásárolhattok néhány üzletben.

Hozzávalók

4 személyre
  • A „tésztához”:
  • 4 db zsenge cukkini (színesekből is készíthetjük)
  • kevés olívaolaj, só
  • A raguhoz:
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg (zsírszegény) sertés vagy marha darált hús
  • 25 dkg hámozott, aprított paradicsom
  • 1 kis marék bazsalikom + a díszítéshez
  • 2-2 ág oregánó és kakukkfű
  • 1 kis ág rozmaring

  • 20 dkg magozott, fekete olajbogyó

Elkészítés

A cukkinit megmossuk, majd a magos részét kihagyva csíkokra vágjuk. A héját hagyjuk rajta! Maguk a csíkok lehetnek szélesebbek vagy keskenyebbek, én egyszerűen zöldséghámozóval szoktam körbevágni, körbehámozni a középső magos részt.

Serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd erős lángon pár perc alatt átsütjük rajta a cukkinicsíkokat. Kissé megsózzuk.

Közben a ragut is elkészítjük. Egy másik serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megpucolt, finomra vágott fokhagymát párolni kezdjük rajta. Rátesszük a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a csíkozott bazsalikomot, az oregánó és a kakukkfű lecsipkedett leveleit, a finomra aprított rozmaringleveleket, majd megsózzuk.

A ragut közepes lángon sűrűre főzzük, végül hozzáadjuk a lecsepegtetett olajbogyót is.

A kész fűszeres ragut a cukkinitésztával együtt tálaljuk, bazsalikomlevelekkel díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Házi májkrémvariációk

Házi májkrémvariációk

Hogy mennyire sokoldalú a májkrém? Minimum ennyire.
Variációk limonádéra

Variációk limonádéra

Nyáron mindig van a hűtőszekrényünkben legalább egy üveg jól behűtött limonádé. Cukorszirup helyett mézzel készítem, és mindenféle friss gyümölccsel, fűszerrel kombinálom.
Almaszószos süti

Almaszószos süti

Sokáig puha marad, könnyű és jól variálható az akár klasszikusnak is nevezhető amerikai almaszószos süti.

Napi ajánlatunk

Top videók