Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tökéletes vacsora, tökéletesen kevés kalóriával

Cukkini bolognai spagetti
2016. August 31.

Hozzávalók

2 személyre
  • 4 db cukkini
  • 200 g darált pulykacomb
  • 400 g paradicsom püré
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál kókuszolaj

  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • zsírszegény trappista sajt
  • koktélparadicsom

Elkészítés

Vacsorára már kevésbé ajánlott magas szénhidráttartalmú tésztákat fogyasztani, hiszen alvás közben nincs már akkora kalóriaigényünk, mint a nap folyamán. Ilyenkor egy finom bolognai szósz alá készíthetünk egy könnyedebb, cukkiniból készült tésztát. A spirálozó eszközhöz olcsón hozzájuthatunk az interneten vagy háztartási boltokban, de használhatunk hozzá zöldséghámozót is.

1. A vöröshagymát felaprítjuk, majd üvegesre pároljuk a felhevített kókuszolajon.

2. Hozzáadjuk a darált pulykacombot, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük. Kissé megpirítjuk, majd felöntjük a paradicsompürével.

3. Ha szükséges, víz hozzáadásával még hígíthatunk a szószon. 15 perc alatt készre főzzük.

4. Amíg elkészül a ragu, alaposan megmossuk a cukkinit, levágjuk a végeit és egy zöldségspirálozó vagy hámozó segítségével spagetti alakúra vágjuk.

5. Az elkészült bolognai szószt a cukkini tészta tetejére tálaljuk, megszórjuk ízlés szerint reszelt sajttal és néhány szem félbevágott koktélparadicsommal.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Szélesmetélt klasszikus bolognai raguval

Szélesmetélt klasszikus bolognai raguval

Csodálatos bolognai ragu, egy őszi, borongós, ráérős hétvégi ebédhez, melyet bármilyen tésztával elkészíthetünk.
Tonhalas bolognai

Tonhalas bolognai

Csavarjunk egyet a mindig bevethető bolognai szószon. A tonhalas változat könnyedebb, mint a húsos, mégis hozza a megszokott ízhatást. Ebben a mártásban garantáltan minden gyerek megeszi a halat.

Napi ajánlatunk

Top videók